Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Helikopter omgeslagen bij noodlanding bij Maastricht

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-04-2001 Persbericht noodlanding helikopter
Zaterdag 28 april 2001

Maastricht, helikopter bij noodlanding omgeslagen

Een door de stichting Service Medical, een organisatie die bij grote sportevenementen medische hulp verleend, ingehuurde helikopter heeft zaterdagmorgen 28 april 2001 kort voor 11.00 uur na het opstijgen vanuit het Belgische Kanne een noodlanding moeten maken in een bouwland op Nederlands grondgebied. Bij het aan de grond zetten van de helikopter is deze omgeslagen. De vijf inzittenden van de helikopter, vier toeschouwers van de Amstel Goldrace en de piloot kwamen met de schrik vrij. Alleen de piloot liep een lichte verwonding op.

De 48 jarige piloot van de Belgische helikopter bemerkte bij het opstijgen en het vliegen over een geschatte afstand van 250 meter dat zijn luchtvaartuig vibraties vertoonde en dat de helikopter geen hoogte kon maken. Vliegend enkele meters vlak boven de grond veronderstelde de piloot een technisch mankement waarna hij besloot tot het maken van een noodlanding in een bouwland langs de Mergelweg te Maastricht. Bij het aan de grond zetten sloeg de helikopter echter om. De inzittenden konden op eigen kracht de helikopter verlaten. Alleen de piloot werd licht gewond. Hij liep een snijwondje op aan zijn hoofd. De helikopter raakte zwaar beschadigd.

De bemanning van een helikopter van de Duitse A.D.A.C. die eveneens in Kanne gestationeerd was zag het ongeval gebeuren, steeg op en landde op enige afstand van de omgeslagen helikopter. Deze bemanning van de A.D.A.C. helikopter verleende eerste hulp aan de inzittenden. Dit betrof het opvangen van de slachtoffers en het behandelen van een kleine hoofdwond bij de piloot.

Alle hulpdiensten, diverse voertuigen van G.G.D. brandweer en politie werden ter plaatse gedirigeerd.
De bij het ongeval betrokken personen werden overgebracht naar het hoofdbureau van politie te Maastricht waar zij werden opgevangen. Brandweerlieden beveiligden gedurende geruime tijd de helikopter die miniem kerosine lekte. Deze kerosine werd opgevangen zodat er voor het milieu weinig schade was.

Medewerkers van de dienst Luchtvaart van het korps Landelijke politiediensten stellen naar de juiste toedracht van het ongeval een onderzoek in. De raad voor de transportveiligheid is van het ongeval in kennis gesteld.
Wanneer de helikopter geborgen wordt is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie