Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen gelooft niet in launch control

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Jos: "Morgen geen launch control"

Vanaf het circuit in Barcelona heeft Jos ons net nog het een en ander verteld over de kwalificatie. Vlak voor zijn spin vanmiddag liep door zware belasting van de remmen de temperatuur in het remsysteem te hoog op en daardoor werd het pedaal langer. Ook veranderde daarmee dus het gevoel in het pedaal en spinde Jos. Zoals we vanmiddag al meldden was het probleem weer verholpen nadat de remmen waren ontlucht. Helaas kon hij daarna zijn tijd niet meer verbeteren.
Jos wil benadrukken dat er ondanks de 17e kwalificatiepositie wel degelijk vooruitgang is geboekt door OrangeArrows: We hebben ons niet in posities op de grid verbeterd maar wel in tijd ten opzichte van onze directe concurrenten: Jaguar en Prost. En dat moet de eerste stap zijn om vooruit te komen. We hebben zeker vorderingen gemaakt sinds Imola.

Tijdens de kwalificatie heeft Jos geen traction control gebruikt en of, en zo ja hoe, hij het elektronische hulpmiddel morgen gaat gebruiken is nog niet zeker. Ik denk dat het bij de start wel eens heel interessant kan worden. Veel teams hebben vanmiddag starts getest en er sloegen aardig wat motoren af. Ik weet nog niet wat ik ga gebruiken, maar waarschijnlijk geen launch control. We zien het morgen in de warm-up wel.
(Launch control is de naam van het nu legale systeem waarmee een volledig automatische start gemaakt kan worden. Dus in principe hoeft de coureur alleen maar op het juiste moment volgas te geven totdat hij in de remmen moet voor de eerste bocht, red.)

28
april
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie