Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting ChristenUnie Houten

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Oprichting ChristenUnie Houten

zaterdag 28 april 2001 - Bron: ChristenUnie

Op 26-4-2001 zijn de gezamenlijke kiesverenigingen van de RPF en het GPV overeengekomen om verder te gaan onder de vlag van de ChristenUnie. Dit gebeurde in een ledenvergadering waarbij de statuten werden vastgesteld. Na de pauze werd een nieuw bestuur gekozen. De kersverse voorzitter, Jan van der Wal, hield een vlammend betoog, waarbij hij iedereen opriep die zich een Christen wilde noemen, de verantwoordelijkheid op zich te nemen die deze titel met zich meebrengt. En dat betekent leven naar Gods Woord. Verder actief zijn op maatschappelijk gebied. Ook in de politiek. Wij kunnen en mogen niet afzijdig staan, maar moeten een lichtend licht en een zoutend zout zijn in deze wereld. Zeer toepasselijk werd hem een lantaren overhandigd om hem te herinneren aan zijn missie.

Vervolgens belichtte raadslid Caspar Voorberg een aantal actuele themas die momenteel in de Houtense politiek leven. Zo gaf hij aan dat de fractie van de ChristenUnie in Houten bewust kiest voor het onaangetast laten van het buitengebied. Verder moeten de financiële problemen in Houten (structureel 12 miljoen te kort) worden opgelost door eerst goed de oorzaken boven water te halen en vervolgens keuzes te maken tussen wat we wel en niet moeten bouwen de komende jaren. Verdere verhoging van de OZB is voor de fractie onbespreekbaar. Tot slot werd aangeven dat de fractie blij is met de gekozen richting van het college met betrekking tot de huisvestingsproblematiek voor de gemeentelijke ambtenaren: voorlopig extra ruimte creëren in het Vitras-gebouw (amper een dislocatie te noemen) en verbouw van het bestaande gemeentehuis onderzoeken naast nieuwbouw.

Na afloop was er gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje informeel na te praten. Binnenkort zal de fractie in Houten officieel onder de naam ChristenUnie gaan opereren.


Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie