Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tiende Rode Kruis Bloesenwandeltocht afgelast wegens MKZ

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Nederlandse Rode Kruis

6 April 2001

Tiende Rode Kruis Bloesenwandeltocht afgelast wegens MKZ

De tiende Nationale Rode Kruis Bloesemwandeltocht is afgelast wegens de mond- en klauwzeercrisis. Elk jaar doen circa 22.000 wandelaars mee aandeze tocht langs de Linge, tussen Geldermalsen en Asperen. De jubileumtocht zou 28 april worden gehouden maar is nu uitgesteld tot april volgend jaar.

In het gebied waar de Bloesemtocht zou worden gelopen, is de dreiging van mond- en klauwzeer afgezwakt. Het Nederlandse Rode Kruis, waar de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht deel van uitmaakt, acht het desondanks uit piëteit met de agrarische sector niet op zijn plaats om deze feestelijke dag door te laten gaan. Boeren langs de route zijn getroffen door de crisis. Bovendien wil het Rode Kruis niet het risico nemen dat door de samenkomst van zo vele wandelaars uit het hele land een nieuw geval van MKZ uitbreekt. Dit geldt ook voor het Ministerie van Defensie, de ANWB en de wandelsportorganisatoe KNBLO, die bij de organisatie van de tocht betrokken zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie