Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele opening informatiecentrum Keent te Weert

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

11 april 2001
Zaterdag 28 april a.s.
INFOCENTRUM KEENT WORDT OFFICIEEL GEOPEND

In aanwezigheid van de heer J. Haazen, Limburgs deputé voor o.a. Welzijn, wordt zaterdag 28 april a.s. aan de St. Jozefslaan 1 het nieuwe informatiecentrum voor de wijk Keent officieel in gebruik genomen. Bij de opening is verder aanwezig mevr. M. Gresnigt-Raemaekers, wethouder Welzijn en verantwoordelijk projectwethouder voor de revitalisering die de wijk Keent de komende jaren in allerlei opzichten ondergaat. Ook de heer A. van Veldhoven, directeur van woonmaatschappij BALANS en mevr. R. van Dijk, voorzitter van de wijkraad Keent geven acte de présence. Uiteraard zijn ook de bewoners van Keent zelf van harte welkom bij de opening. De bijeenkomst begint om 10.30 uur.

Het nieuwe wijk-infocentrum is ingericht in het kader van het project Keent Kiest Kwaliteit. Dat project is erop gericht Keent als een van de oudste wijken van Weert de komende jaren diverse ingrijpende veranderingen te laten ondergaan. Daarbij gaat het om het geven van impulsen aan de leefbaarheid in de wijk, het verbeteren van de voorzieningen en het vergroten van de sociale samenhang in Keent. Anders gezegd: het gemeentebestuur streeft er samen met allerlei betrokkenen naar, dat Keent een wijk wordt waarin de bewoners naast en met elkaar een hechte gemeenschap vormen, er graag wonen en er zich thuis voelen.

Hoe dat allemaal vorm krijgt en welke ontwikkelingen er de komende jaren in dat verband te melden zijn, kunnen de inwoners van Keent (en ieder ander) aan de weet komen in het nieuwe wijk-informatiecentrum aan de St. Jozefslaan 1. Dat gebeurt aan de hand van tekeningen, situatieschetsen en informatiemateriaal. Verder gaat het centrum als nederzetting functioneren van Punt Welzijn (voorheen Welzijnsopbouw Weert). In het centrum worden ook spreekuren gehouden van het wijkteam van de politie en van de gemeentelijke afdeling Onderhoud Openbare Ruimte. Ook zullen er cursussen worden gegeven, gericht op integratie en leefbaarheid. Verder gaat de wijkraad het nieuwe infocentrum als vergaderruimte gebruiken.

Tijdens de openingsplechtigheid zal achtereenvolgens het woord worden gevoerd door wethouder Gresnigt, wijkraad-voorzitter Van Dijk, BALANS-directeur Van Veldhoven en deputé Haazen.

Na de openingshandeling kan iedereen die dat wil het infocentrum tot 16.00 uur die dag komen bekijken. Wie het centrum bezoekt ontvangt een kleine attentie na inlevering van de cadeaubon uit het onlangs in de wijk verspreide nieuwe periodieke infobulletin. Verder wordt zaterdag 28 april voor de kinderen een ballonnenwedstrijd georganiseerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie