Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal Flight Simulator-weekend in Aviodome-Schiphol

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Er wordt weer gevlogen in de Aviodome, niet met modellen maar met computers! 28 & 29 april 2001 Nationaal Flight Simulator-weekend

Op zaterdag 28 en zondag 29 april 2001 vindt in het Nationaal Luchtvaart-museum Aviodome-Schiphol het Nationaal Flight Simulator-weekend plaats. De Vriendenkring van de Aviodome organiseert, in samenwerking met diverse organisaties en clubs, dit evenement, waar weer van alles te beleven is voor het publiek.

Honderdduizenden liefhebbers verspreidt over de hele wereld beoefenen de vliegkunst op de computer. Via internet is het voor hen mogelijk om tegen- of met elkaar te vliegen. Daarnaast zijn velen actief bezig om het computervliegen nog realistischer te maken d.m.v. het maken van "sceneries", vliegtuigen of allerlei hulpprogramma's.

Op dit Flight Simulatorweekend zal een overzicht worden gegeven van de allerlaatste ontwikkelingen en wat er zoal mogelijk is op het gebied van FS. Het publiek wordt nauw betrokken bij diverse demonstraties, waaronder: verkeersleiding, cockpits met ingebouwde FS-opstelling, nieuwe programma's en navigatie. Er zal worden gevlogen met civiele vliegtuigen, militaire vliegtuigen, moderne vliegtuigen, historische vliegtuigen en helikopters. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de "bouw" van vliegtuigen, de "bouw" van luchthavens, ontwerpen van cockpitpanelen, virtuele luchtvaartmaatschappijen en de techniek van FS. Tijdens dit weekend zullen de DC-2 "Uiver" (Aviodome) en DC-3 "Doornroosje" (DDA) voor Flight Simulator worden gepresenteerd, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Uit Engeland is hiervoor één van de makers overgekomen.

Naast al deze demonstraties bestaat er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om Flight Simulator producten aan te schaffen. Speciale sturen, voetpedalen, joysticks en boeken, maar natuurlijk ook de verschillende soorten software: het is allemaal aanwezig. Op de speciale internetsite www.aviodome.nl/fsweekend.htm staat een overzicht van alle deelnemers van het Flight Simulator weekend.

Aangezien het evenement plaats vindt in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome lopen de bezoekers door de spectaculaire expositie "Vliegende Hollanders", waarvan o.a. meer dan 25 historische Nederlandse vliegtuigen deel uitmaken. Tijdens dit weekend is tevens de nieuwe Fokker F. 8 "Duif" -expositie te zien, waarin de vindplaats van de historische "Duif", nabij het Indianendorp Uruyen in de jungle van het Amazonegebied in Venezuela, is nagebouwd.

Het Nationaal Flight Simulatorweekend begint zaterdag en zondag om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegangsprijs van de Aviodome: fl. 15,00 voor volwassenen en fl. 12,50 voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Voor meer informatie is het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome bereikbaar op telefoonnummer 020-406 8000 of via de internetsite van de Aviodome: www.aviodome.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie