Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie van de gemeente Soesterberg

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Kermis Soesterberg

Het college van B&W heeft aan de Stichting Coördinatie Kermissen Soest vergunning verleend voor het organiseren van een kermis op het evenemententerrein nabij de ijsbaan te Soesterberg. Deze kermis zal plaatsvinden van zaterdag 28 april 2001 tot en met zondag 6 mei 2001.

Wegwerkzaamheden

Van 7 t/m 9 mei ondervindt het verkeer op de Albert Hahnweg/Laanstraat hinder van wegwerkzaamheden. Er wordt een inritconstructie aangebracht ter ondersteuning van de 30 km/uur maatregel.

Van 9 t/ 11 mei ondervindt het verkeer op de aansluiting Schaepmanstraat/Beckeringstraat hinder vanwege wegwerkzaamheden. Dit eveneens in verband met het aanbrengen van een inritconstructie ter ondersteuning van de 30 km maatregel.

Van 14 t/m 17 mei wordt om de zelfde reden een plateau aangelegd op de kruising Lange Brinkweg/Eemstraat/Eemweg. Het verkeer wordt omgeleid.

Wegens rioleringswerkzaamheden is de Schaepmanstraat (tussen de Hartweg/ Nieuwstraat) en de Troelstrastraat voor het verkeer afgesloten in de periode 7 mei tot medio augustus 2001.

Zomerschoon & NederlandSchoon
Liefde op het eerste gezicht?

Zomerschoon & NederlandSchoon. Twee verschillende organisaties. De een regionaal, de ander landelijk. De een richt zich onder andere op het sociale element en de ander op de preventie en de bestrijding van zwerfafval. Toch zijn er veel overeenkomsten. En: kennis delen is voordeel voor velen. Voorzichtig wordt gekeken of er dingen samen kunnen. Wilt u alles weten over deze twee? Kijk dan op www.zomerschoon.nl en www.nederlandschoon.nl

Hieronder een snelle kennismaking en een snelle test.

Zomerschoon is een regionale actie. Kinderen en volwassenen steken samen de handen uit de mouwen op twee feestelijke dagen. Dit jaar op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei. Door deze samenwerking op school, straat of wijk, leren bewoners elkaar op een andere manier kennen. Er ontstaat een nieuwe saamhorigheid en het is niet voor niets dat aan het eind van een Zomerschoondag veel deelnemers een feest organiseren. Vandaar de slogan: Samen werken aan een schone, hele, veilige en gezellige buurt! En dat doen we in 2001 in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.

Preventie en bestrijding
De Stichting NederlandSchoon houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van zwerfafval. Opgericht in 1991 en ondersteund door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties. Hun missie is Schoon als waarde. Een schone omgeving wil je graag schoonhouden. Zij doen dit door het geven van voorlichting, organiseren van (pilot)projecten en betrokken partijen met elkaar aan tafel te brengen. Met als uiteindelijk doel: vermindering van de hoeveelheid zwerfafval.

Zwerfafval, we ruimen het op maar toch
Zomerschoon stelde met NederlandSchoon een quiz samen om uw kennis op het gebied van zwerfafval te testen.
Weet u wel dat er ontzettend veel zwerfafval jaarlijks in de natuur terechtkomt? En dat dit de bodem, grondwater, sloten en plassen vervuilt? Een achteloos weggeworpen blikje bijvoorbeeld kan enorm veel schade aanrichten.

Test uw kennis en maak kans op een prijs
Vul de vragenlijst in, lever deze in op zaterdag 19 mei bij de speciale caravan van Zomerschoon. Deze staat van 12.00 tot 12.30 uur op een nader te bepalen locatie.
Iedere deelnemer ontvangt een attentie en maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Laatst bijgewerkt: 27.04.01 16:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie