Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'De Bezieling' brengt ruim dertig juwelenontwerpers bijeen

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONTEMPORARY ART CENTRE

'De Bezieling' brengt ruim dertig juwelenontwerpers bijeen

Contemporary Art Centre podium voor uitzonderlijk talent

Onder de titel 'De Bezieling' opent Contemporary Art Centre in Schalkwijk zondag 29 april om 14.00 uur een expositie waaraan meer dan dertig toonaangevende Europese juwelenontwerpers en een aantal beeldend kunstenaars meedoen. Voor tien van de juwelenontwerpers is het de eerste keer dat ze in Nederland exposeren. De tentoonstelling duurt tot en met 17 juni, van vrijdag tot en met zondag van 14.00 - 19.00 uur, en is ook op Hemelvaartsdag te zien.

Raffinement, onorthodox materiaalgebruik, kleur en karakter, gecombineerd met excellent vakmanschap kenmerken de juwelen van de dertig kunstenaars die deelnemen aan de expositie 'De Bezieling'. De klokken en juwelen van Mike Abbott en Kim Ellwood herinneren aan het ruisen van de wind, het licht van de Atlantische oceaan, het schijnsel van de late avondzon boven hun huis in het Engelse St Ives. Anne Gericke uit Duitsland heeft in haar sieraden de binnenkant van het paradijs vastgelegd. Een ring met een bruidspaar, schrijdend door een zee van bloemen. Een koppel ganzen en een paar varkentjes, twee verliefde mensen op een bankje. De wereld van Gaby Hofsäss is een geheel andere: technocratisch, teruggebracht tot de essentie van het etiket. Hofsäss maakt industrieel ogende sieraden van hoogwaardig edelmetaal. Het Catalaanse temperament van Ferran Iglesias is terug te zien in zijn juwelen. Toermalijn en diamant, weergaloos vastgezet in de strakke contouren van goud en platina verlenen zijn juwelen het patina van de tropen, van zwoele, lange zomernachten, van verre landen, onbekende verten en vreemde volkeren. Zijn landgenoot Enric Majoral maakt daarentegen sierraden zoals de oude meesters eens schilderijen. Stenen, grassen en zelfs mos verlenen zijn juwelen een hoge mate van gelaagdheid, diepte en kleur. Kleine werelden, vastgelegd in oeroude materialen als goud en zilver waarin zaag en beitel groeven hebben gemaakt.

Naast de ruim dertig juwelenontwerpers exposeren eveneens de Italiaanse schilder Raffaele Rossi en de Nederlandse ontwerper van wandobjecten Beppe Kessler.

Adres: Contemporary Art Centre, Lekdijk 20 te Schalkwijk (030) 601 23 56

Voor informatie: Lilly Zeligman, art director Contemporary Art Centre (030) 601 23 56. Tevens op aanvraag beeldmateriaal verkrijgbaar.

24 apr 01 10:23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie