Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 28/4 13.00 tot 29/4 13.00 u

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-04-2001

Politieberichten van 28/4 (13.00 uur) tot 29/4 (13.00 uur)

Frieschepalen: inbraak auto
In een auto die geparkeerd stond aan de carpoolplaats aan De Scheiding is afgelopen vrijdag tussen 05.45 en 22.00 uur ingebroken. Het slot van een portier werd geforceerd, waarna met grof geweld een radio/cd-speler, geluidsboxen en een versterker werden weggenomen. De 26-jarige eigenaar uit Boelenslaan deed aangifte.

Sneek: winkeldiefstal
Een 24-jarige inwoner van Sneek is zaterdag om 14.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Leeuwenburg. De verdachte werd door getuigen betrapt en aangehouden toen hij uit de winkel twee trainingspakken met een waarde van 270 gulden pers stuk wilde meenemen zonder te betalen.

Heerenveen: bushokjes vernield
Zaterdagmiddag zijn twee bushokjes aan de Dominee Kingweg vernield. Onbekenden vernielden de ruiten van de bushokjes. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 18.30 uur op de Valeriusstraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 690 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding na aanranding 6-jarig jongetje Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 18.20 uur bij het zwembad `De Blauwe Golf` aangehouden op verdenking van aanranding van een 6-jarig jongetje uit de gemeente Wûnseradiel. De jongen was met zijn 37-jarige moeder naar het zwembad gekomen om een aantal andere kinderen op te halen. De jongen bleef ogenblik buiten wachten, maar was verdwenen toen zijn moeder terug kwam. De moeder ging daarop met een aantal omstanders meteen naar haar zoon op zoek. Na circa 10 minuten vond de moeder haar zoon met de verdachte in de bosjes bij het zwembad terug. De verdachte probeerde te vluchten, maar kon door een getuige, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog onduidelijk op welke wijze de verdachte het jongetje heeft aangerand. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen, met name naar een vrouw met een zwarte hond, die ook nog met het zwembadpersoneel heeft gesproken. De vrouw zou haar hond regelmatig in de omgeving van het zwembad uitlaten. De politie wil graag met deze vrouw in contact komen (0900-8844).

Gorredijk: ramen school vernield
Van een schoolgebouw aan de H. Ringenoldusstrjitte zijn tussen vrijdag 16.30 uur en zatedag 15.20 uur ramen ingegooid. Onbekenden gooiden met twee vuilnisbakken en vier straatklinkers in totaal 5 ramen stuk. Een 57-jarige inwoner van Gorredijk deed namens de school aangifte.

Beetgumermolen: te snel en onder invloed
Bij een snelheidscontrole op de Langestraat is zaterdag om 20.55 uur een 23-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden, omdat hij te snel en onder invloed reed. Agenten hielden hem staande omdat hij ter plaatse 117 km/u reed, waar 80 km/u is toegestaan. Aangezien hij gedronken had, moest hij op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 310 ug/l, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal, alsmede een rijverboid voor 2 uren.

Drachten: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Aldeboarn is zaterdag om 23.30 uur op De Drift aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 820 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 10 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een 25-jarige plaatsgenoot en passagier werd eveneens aangehouden, omdat hij zich met de zaak bemoeide en niet voldeed aan een vordering om in de auto te blijven zitten.

Marssum: te snel en onder invloed
Bij een snelheidscontrole op de N383 is zondag om 00.50 uur een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden, omdat hij te snel en onder invloed reed. Agenten hielden hem staande omdat hij ter plaatse 170 km/u reed, waar 100 km/u is toegestaan. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Aangezien hij ook gedronken had, moest hij op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 260 ug/l, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal, alsmede een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: verboden wapenbezit
Een 17-jarige inwoner van Drachten is zondag om 02.45 uur op de Zuidkade aangehouden wegens verboden wapenbezit. Een portier van een horecagelegenheid waarschuwde de politie toen hij een man met een groot mes zag zwaaien. De man werd daarop door de politie aangehouden, die een groot dolkmes in zijn bezit aantrof. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Harlingen: onder invloed
Een 48-jarige inwoner van Harlingen is zondag om 03.00 uur op de Noordoostersingel aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 560 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Augustinusga: onder invloed
Een 56-jarige inwoner van Kollum is zondag om 03.00 uur op de Bregeloane aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 695 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Hallum is zondag om 03.20 uur op de Leeuwerikstraat aangehouden omdat hij onder invloed een bromfiets bestuurde. Op het bureau blies hij 410 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg. Bovendien kregen de bestuurder en zijn passagier een boete voor het rijden zonder helm en bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn.

Akkrum: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlan is zondag om 04.00 uur op de A32 aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 545 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Harlingen: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Den Helder is zondag om 04.45 uur op de Almenumerweg aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 570 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Joure: aanhoudingen inbraak
Twee mannen van 28 en 42 jaar, beiden met de Engelse nationaliteit, zijn zondag om 02.15 uur aangehouden, toen ze probeerden in te breken in een winkelpand aan de Gerard Knolweg. Een getuige zag de beide mannen op het dak van de winkel en waarschuwde de politie. Deze waarschuwde de politie die de beide mannen liggend op het dak aantrof bij een gat in de ruimte tussen het dak en het plafond van de winkel. Ze werden op het politiebureau ingesloten.

Drachten: onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Kootsertille is zondag om 03.00 uur op de Sationsweg aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 740 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak
Een nog onbekende man is zondag om 05.15 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een kantoorpand aan de Spanjaardslaan. Surveillerende agenten zagen op genoemd tijdstip een auto met geopend portier staan. Toen ze een onderzoek instelden troffen ze in de auto een aantal computerkasten aan. Bovendien bleken er in een steeg naast een pand nog een aantal beeldschermen en andere computerapparatuur te staan. Een deur van dat pand bleek geforceerd te zijn. Een van de agenten zag daarop een persoon via daken en schuttingen achter de woningen aan de Spanjaardslaan wegvluchten. Er werd daarop een zoekactie naar deze persoon ingesteld, maar hij werd niet meer aangetroffen. De auto bleek op 4 april in Buren te zijn gestolen.

Leeuwarden: autobrand
Zondag om 05.15 uur is een auto die geparkeerd stond aan De Hooidollen uitgebrand. Twee auto`s die naast de brandende auto stonden liepen eveneens brandschade op. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De uitgebrande auto was eigendom van een 32-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: mishandeling
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 06.40 uur op de Gedempte Molenwijk dusdanig mishandeld dat hij in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Volgens getuigen kreeg het slachtoffer samen met een aantal vrienden op straat een woordenwisseling met een andere groep. Beide groepen werden door portiers van een horecagelegenheid uit elkaar gehaald, waarna even verderop weer een vechtpartij ontstond. Daarbij raakte het slachtoffer buiten bewustzijn. Volgens getuigen was de dader een man van ca. 20 jaar, 1,85 tot 1,90 meter lang, droeg lichte kleding en had licht blond haar dat kort geknipt was. Hij sprak Fries.

Drachten: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Beetsterzwaag heeft zondag om 07.00 uur onder invloed een eenzijdig ongeval veroorzaakt. De man was op de oprit naar de A7 de macht over het stuur kwijtgeraakt en met zijn auto van het talud afgereden. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 510 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 5 uren.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie