Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 28/4 13.00 tot 29/4 13.00 u

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-04-2001

Politieberichten van 28/4 (13.00 uur) tot 29/4 (13.00 uur)

Frieschepalen: inbraak auto
In een auto die geparkeerd stond aan de carpoolplaats aan De Scheiding is afgelopen vrijdag tussen 05.45 en 22.00 uur ingebroken. Het slot van een portier werd geforceerd, waarna met grof geweld een radio/cd-speler, geluidsboxen en een versterker werden weggenomen. De 26-jarige eigenaar uit Boelenslaan deed aangifte.

Sneek: winkeldiefstal
Een 24-jarige inwoner van Sneek is zaterdag om 14.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Leeuwenburg. De verdachte werd door getuigen betrapt en aangehouden toen hij uit de winkel twee trainingspakken met een waarde van 270 gulden pers stuk wilde meenemen zonder te betalen.

Heerenveen: bushokjes vernield
Zaterdagmiddag zijn twee bushokjes aan de Dominee Kingweg vernield. Onbekenden vernielden de ruiten van de bushokjes. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 18.30 uur op de Valeriusstraat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 690 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding na aanranding 6-jarig jongetje Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 18.20 uur bij het zwembad `De Blauwe Golf` aangehouden op verdenking van aanranding van een 6-jarig jongetje uit de gemeente Wûnseradiel. De jongen was met zijn 37-jarige moeder naar het zwembad gekomen om een aantal andere kinderen op te halen. De jongen bleef ogenblik buiten wachten, maar was verdwenen toen zijn moeder terug kwam. De moeder ging daarop met een aantal omstanders meteen naar haar zoon op zoek. Na circa 10 minuten vond de moeder haar zoon met de verdachte in de bosjes bij het zwembad terug. De verdachte probeerde te vluchten, maar kon door een getuige, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog onduidelijk op welke wijze de verdachte het jongetje heeft aangerand. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen, met name naar een vrouw met een zwarte hond, die ook nog met het zwembadpersoneel heeft gesproken. De vrouw zou haar hond regelmatig in de omgeving van het zwembad uitlaten. De politie wil graag met deze vrouw in contact komen (0900-8844).

Gorredijk: ramen school vernield
Van een schoolgebouw aan de H. Ringenoldusstrjitte zijn tussen vrijdag 16.30 uur en zatedag 15.20 uur ramen ingegooid. Onbekenden gooiden met twee vuilnisbakken en vier straatklinkers in totaal 5 ramen stuk. Een 57-jarige inwoner van Gorredijk deed namens de school aangifte.

Beetgumermolen: te snel en onder invloed
Bij een snelheidscontrole op de Langestraat is zaterdag om 20.55 uur een 23-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden, omdat hij te snel en onder invloed reed. Agenten hielden hem staande omdat hij ter plaatse 117 km/u reed, waar 80 km/u is toegestaan. Aangezien hij gedronken had, moest hij op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 310 ug/l, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal, alsmede een rijverboid voor 2 uren.

Drachten: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Aldeboarn is zaterdag om 23.30 uur op De Drift aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 820 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 10 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een 25-jarige plaatsgenoot en passagier werd eveneens aangehouden, omdat hij zich met de zaak bemoeide en niet voldeed aan een vordering om in de auto te blijven zitten.

Marssum: te snel en onder invloed
Bij een snelheidscontrole op de N383 is zondag om 00.50 uur een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden, omdat hij te snel en onder invloed reed. Agenten hielden hem staande omdat hij ter plaatse 170 km/u reed, waar 100 km/u is toegestaan. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Aangezien hij ook gedronken had, moest hij op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 260 ug/l, kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal, alsmede een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: verboden wapenbezit
Een 17-jarige inwoner van Drachten is zondag om 02.45 uur op de Zuidkade aangehouden wegens verboden wapenbezit. Een portier van een horecagelegenheid waarschuwde de politie toen hij een man met een groot mes zag zwaaien. De man werd daarop door de politie aangehouden, die een groot dolkmes in zijn bezit aantrof. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Harlingen: onder invloed
Een 48-jarige inwoner van Harlingen is zondag om 03.00 uur op de Noordoostersingel aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 560 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Augustinusga: onder invloed
Een 56-jarige inwoner van Kollum is zondag om 03.00 uur op de Bregeloane aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 695 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Hallum is zondag om 03.20 uur op de Leeuwerikstraat aangehouden omdat hij onder invloed een bromfiets bestuurde. Op het bureau blies hij 410 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg. Bovendien kregen de bestuurder en zijn passagier een boete voor het rijden zonder helm en bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn.

Akkrum: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlan is zondag om 04.00 uur op de A32 aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 545 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Harlingen: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Den Helder is zondag om 04.45 uur op de Almenumerweg aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 570 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Joure: aanhoudingen inbraak
Twee mannen van 28 en 42 jaar, beiden met de Engelse nationaliteit, zijn zondag om 02.15 uur aangehouden, toen ze probeerden in te breken in een winkelpand aan de Gerard Knolweg. Een getuige zag de beide mannen op het dak van de winkel en waarschuwde de politie. Deze waarschuwde de politie die de beide mannen liggend op het dak aantrof bij een gat in de ruimte tussen het dak en het plafond van de winkel. Ze werden op het politiebureau ingesloten.

Drachten: onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Kootsertille is zondag om 03.00 uur op de Sationsweg aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 740 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak
Een nog onbekende man is zondag om 05.15 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een kantoorpand aan de Spanjaardslaan. Surveillerende agenten zagen op genoemd tijdstip een auto met geopend portier staan. Toen ze een onderzoek instelden troffen ze in de auto een aantal computerkasten aan. Bovendien bleken er in een steeg naast een pand nog een aantal beeldschermen en andere computerapparatuur te staan. Een deur van dat pand bleek geforceerd te zijn. Een van de agenten zag daarop een persoon via daken en schuttingen achter de woningen aan de Spanjaardslaan wegvluchten. Er werd daarop een zoekactie naar deze persoon ingesteld, maar hij werd niet meer aangetroffen. De auto bleek op 4 april in Buren te zijn gestolen.

Leeuwarden: autobrand
Zondag om 05.15 uur is een auto die geparkeerd stond aan De Hooidollen uitgebrand. Twee auto`s die naast de brandende auto stonden liepen eveneens brandschade op. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De uitgebrande auto was eigendom van een 32-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: mishandeling
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 06.40 uur op de Gedempte Molenwijk dusdanig mishandeld dat hij in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Volgens getuigen kreeg het slachtoffer samen met een aantal vrienden op straat een woordenwisseling met een andere groep. Beide groepen werden door portiers van een horecagelegenheid uit elkaar gehaald, waarna even verderop weer een vechtpartij ontstond. Daarbij raakte het slachtoffer buiten bewustzijn. Volgens getuigen was de dader een man van ca. 20 jaar, 1,85 tot 1,90 meter lang, droeg lichte kleding en had licht blond haar dat kort geknipt was. Hij sprak Fries.

Drachten: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Beetsterzwaag heeft zondag om 07.00 uur onder invloed een eenzijdig ongeval veroorzaakt. De man was op de oprit naar de A7 de macht over het stuur kwijtgeraakt en met zijn auto van het talud afgereden. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 510 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 5 uren.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...