Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zondagmiddag 29.04 2001
15:40 zondag 29 april 2001

Bert Peters verzorgt de voorlichting tot donderdagmiddag 3 mei 2001 17.00 uur

In verband met Koninginnedag zal op maandag 30 april in de loop van de middag persberichten op de internetsite geplaatst worden. s-Morgens zal geen actieve persvoorlichting plaatsvinden.

Noordscheschut, alcomobilist
Vanmorgen parkeerde een 28-jarige man uit Hoogeveen zijn auto tegen de brugleuning aan het Zwarte Dijkje. De auto werd afgesleept, de bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gieten, ongeval met beknelling na te hoge snelheid Vannacht omstreeks 03.20 uur reed een 21-jarige jongen uit Groningen in de auto van zijn moeder over de Oelenboom. Na een bocht raakte hij in een slip en belandde met de zijkant van de auto tegen een boom. De bestuurder en een 18-jarige Groninger konden zelf uit de auto komen, een op de achterbank zittende jongen uit Groningen, (leeftijd onbekend) raakte bekneld. Het lukte de brandweer na geruime tijd om de jongen uit de totaal vernielde auto te krijgen. Hij werd met onbekend letsel naar het AZG overgebracht. De beide andere werden voor onderzoek naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht.

Geesbrug, auto te water
Gisteravond omstreeks 18.50 uur, raakte een auto met twee personen te water van de Verlengde Hoogeveense Vaart. Met behulp van voorbijgangers konden zij uit het water gehaald worden waarna een 27-jarige man uit Elim werd gereanimeerd. Een 19-jarig meisje uit Hollandscheveld liep letsel op en werd naar het Bethesda overgebracht. Het meisje reed als bestuurder vanuit de richting Hoogeveen over de weg en raakte in de rechterberm, na een correctie in de linkerberm en vervolgens in de slip waarna zij in het water terechtkwam. Zij kon zelf uit de auto komen. Bij het redden van de man door voorbijgangers en omwonenden werd ook gebruik gemaakt van een tractor die de auto deels boven water kreeg waardoor de man ook uit de auto kon worden gehaald. De man werd eveneens overgebracht naar het Bethesda, hij was gisteravond laat nog steeds niet bij bewustzijn.

Zuidwolde, beenbreuk na ongelukkige sprong
Vannacht hoorde een bewoonster aan de Meppelerweg hulpgeroep van buiten en het leek haar serieus. Zij belde de politie en die trof in de tuin van de meldster, achter een heg, een 18-jarige jongen uit Meppel aan. Hij was vanaf het trottoir over de heg in de tuin gesprongen en verkeerd terechtgekomen. Hij brak vermoedelijk hierbij zijn bovenbeen en werd naar het Bethesda overgebracht.

Hoogeveen, vernieling en diefstal vlaggenstokken Werden vannacht in de Hoofdstraat twee 19-jarige knapen uit Hoogeveen aangehouden. Zij hadden kort daarvoor vlaggenstokken vernield en meegenomen. Er werd tegen winkels aan geslagen en er werd een lichtbak vernield. Bij aanhouding hadden beiden een vlag in de zak.

Assen, diefstallen fietsen
Vannacht kwam een melding dat een groep van 5 mannen fietsen hadden gestolen en daarmee richting centrum gingen. Zij werden door de politie aangehouden op de Maria in Campislaan waarbij drie broers 18, 22 en 24 jaar, allen uit Assen zich verzetten. Daarna werd de diensthond ingezet die met enkele gerichte beten de jongens tot de orde riep. Politieagenten liepen enkele klappen op. Naast de genoemde broers werden ook nog een 19- en een 22-jarige man aangehouden, beiden ook uit Assen afkomstig. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat enkele fietsen, waaronder kinderfietsen, werden weggenomen en daarna in de vijver gesmeten. Ook werd een fiets in een reclamebord gehangen. De eigenaren van de weggenomen fietsen zijn nog niet bekend.

Annen, diefstal aanhangwagen
Ontdekte gisteravond een 34-jarige bewoner aan de Middenweg dat vanaf zijn erf de aanhangwagen was weggenomen. Deze wagen, met een waarde van fl. 1.350,-, was niet afgesloten. Het viel agenten tijdens de nachtdienst op dat verschillende aanhangwagens onbeheerd langs de weg staan en vaak niet afgesloten zijn.

Beilen, aanhouding na vernieling
Werden vannacht twee ruiten ingetrapt bij een winkel in de Brinkstraat. Later in de nacht werd een 20-jarige jongen uit Beilen aangehouden die bekende uit frustratie de ruiten te hebben ingetrapt. Hij was volgens zijn verklaring kort daarvoor door een paar jongeren in elkaar geslagen.

Coevorden, man gewond na ruzie
Werd vannacht in zijn woning aan de Abraham Kuyperstraat een 24-jarige man aangetroffen met een steekwond in zijn buik. De man verklaarde dat hij voor zijn woning woorden had gekregen met een onbekende man die zijn hond stond op te hitsen. Hierop volgde een vechtpartij waarbij de man in de buik werd gestoken. Hij kon op eigen kracht naar zijn woning gaan waarna hij de politie belde. Hij werd naar het SZE overgebracht.

Dalerpeel, ongeval met letsel
Vanmiddag omstreeks 12.30 uur reed een 24-jarige man uit Dalerpeel over de Steigerwijk. Hij raakte daar in de berm, schampte een boom en kwam frontaal tegen de volgende boom tot stilstand. Hij werd met hoofdletsel naar het Bethesda overgebracht.

Emmen woningbrand
Vannacht kwam een 25-jarige man aan de W. Frielingstraat van een feestje thuis. Alcohol maakt hongerig en hij zette een pan met vet op om frikadellen te bakken. Hij viel daarna in slaap waarna de pan vlam vatte die vervolgens de keuken in lichte laaie zette. Zij moeder, die boven sliep, werd wakker en maakte haar zoon wakker. Zij, en een in de woning verblijvend nichtje, konden de woning verlaten. De brandweer bluste de brand. De moeder en het nichtje hadden last van de luchtwegen en werden naar het SZE overgebracht. Veel schade aan de woning.

Veenoord, illegale zender aangetroffen
Werd gistermiddag de zender 1604 uit de lucht gehaald. De 32-jarige eigenaar zond uit vanuit de woning aan de Dennenstraat. De zendapparatuur werd in beslag genomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie