Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pyrhonen scoort 10 WK punten in vierde Grand Prix motocross

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: WK
Ronden: 4/15
Datum: 29 april 2001
Land: België
Plaats: Genk
Weer: regenachtig, 10°c

Pyrhonen heeft de smaak van punten te pakken!

Mill - De vierde Grand Prix van het motocross seizoen heeft Antti Pyrhonen tien WK punten opgeleverd. De Fin scoorde een prachtige zesde plaats en klimt in de tussenstand naar een vijftiende plaats. Eric Sorby reed lang in de punten maar ging vroegtijdig onderuit. Martijn Romviel kwam na enkele bochten zwaar ten val en liep aan zijn beste knie een nieuwe blessure op. De zege ging zeker terecht naar James Dobb.

Zaterdag:
In de eerste kwalificatie stonden alle rijders uit het team van Alfred Uytdewilligen aan de start. Antti begon op een derde plaats en moest halverwege de wedstrijd een plaatsje afstaan. De vierde plaats hield hij daarna stevig vast waardoor hij zich plaatste voor de wedstrijd. Eric plaatste zich ook maar hij moest hard werken na wat problemen bij de start. Net binnen de top 20 begon hij aan de wedstrijd onder het toeziend oog van zijn voorbeeld Mickael Pichon. Deze Fransman loodste zijn pupil naar een elfde plaats waardoor ook hij zich plaatste voor de GP. Martijn reed de gehele wedstrijd omstreeks de zo belangrijke twaalfde plaats. Tot kwalificatie kwam het echter met een dertiende plaats niet. Later op de middag pakte Martijn een knappe derde plaats in de laatste kans waardoor hij ook op zondag de strijd kon aangaan om WK punten.

Zondag:
Alle drie de TuMic Honda's vertrokken probleemloos na het vallen van het starthek. Antti kwam op een vijfde plaats uit de eerste scherpe bocht op de voet gevolgd door Eric. Martijn reed net buiten de top 10 toen voor hem de pechduivel toe sloeg. Op de tweede hindernis verloor Martijn zijn machine en ging onderuit. Na veel te lang op de EHBO te hebben gewacht werd hij naar de doktoren gebracht met een zware knieblessure. Antti bezette een zesde plaats bij het uitkomen van de eerste ronden, Sorby volgde op een negende plaats. Zonder veel problemen klom de Fin door naar een vijfde plaats maar in de slotfase kwam Eggens nog voorbij. Eric ging op een achtste plaats rijdend onderuit, bij deze val brak zijn koppelingshendel echter af waardoor hij de strijd moest staken. "Dit is geweldig, ik wil graag mijn team, ouders en supporters bedanken die altijd in mij zijn blijven geloven. Dit smaakt naar meer en ik denk dat het kan!" aldus de dolgelukkige in Doetinchem woonachtige Fin.

Volgende race:
Volgende week verdedigd Antti op het circuit van Mill zijn Europese titel! Het is erg onwaarschijnlijk dat Martijn daar in actie komt. Eric zien we hopelijk in Teutschenthal weer in actie.

Uitslag 125cc Jupiler Grand Prix of Belgium:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 41.10,960
2 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 41.18,836
3 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 41.35,713
6 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 42.16,661
- Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda uit in ronde 8
- Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda uit in ronde 1
Tussenstand 125cc na 4 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 95
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 45

3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 40
15 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 13

Door: Steven van Kempen/KEMCO


Photo from Antti Pyrhonen made by Wim van Kempen is copyright free available!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie