Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 13.10 uur

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 13.10 uur
Ongeval met lestel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Hoofdstraat is zaterdagmiddag rond half twee een 21-jarige Rotterdamse voetganger gewond geraakt nadat een 17-jarige jongen uit Driebergen met zijn bromfiets tegen hem op was gebotst. De jongen uit Driebergen reed over het fietspad op genoemde straat in de richting van Zeist.

Voor hem op het fietspad liep de Rotterdammer. De bromfietser claxonneerde om de Rotterdammer aan de kant te laten gaan. Toen deze doorliep stuurde de jongen zijn bromfiets de stoep op om de man rechts te passeren. Op dat moment stapte de Rotterdammer naar rechts en kon een aanrijding niet meer voorkomen worden. Beiden vielen op de grond.

De man uit Rotterdam liep hierbij een hoofdwond en een gebroken tand op.

Toezicht

DE BILT-BILTHOVEN Zaterdag tussen negen en drie uur heeft de politie toezicht gehouden rond de winkelcentra bij de Hessenweg en Koperwieklaan. In totaal werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. De politie zal vaker in dit gebied controleren.

Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Snelle overtreder

BUNNIK Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag rond half zes een motor met zeer hoge snelheid over de Parallelweg in Bunnik rijden. De agenten, die zelf op de Rijksweg A12 reden, konden zelfs met een snelheid van 170 km per uur de motor niet bijhouden.

Bij de afslag bij Bunnik lukte het hen uiteindelijk om de motorrijder, een 24-jarige Zeistenaar aan te spreken. De man verklaarde niet op zijn snelheid gelet te hebben.

De motor is in beslag genomen en de man krijgt proces verbaal.

Poging straatroof

ZEIST Op zaterdagmiddag rond kwart voor drie heeft een nog onbekende jongen geprobeerd de tas te stelen van een 82-jarige vrouw uit Zeist. De vrouw was even daarvoor boodschappen wezen doen bij winkelcentrum de Clomp en liep richting de voetgangerstunnel, Filips van Bourgondielaan.

Toen zij bijna aan het eind van de tunnel was, voelde zij plotseling een harde ruk aan haar handtas. Omdat zij het hengsel van de tas enkele malen om haar hand geslagen had, lukte het de dader niet om de tas los te krijgen. Hierop vluchtte hij in onbekende richting.

De vrouw had als gevolg van het trekken aan haar tas een blauwe hand. Zij had gezien dat het een jongen van een jaar of 10, 12 betrof met een blauwe jas aan. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole
DE BILT Bij een snelheidscontrole op de Utrechtseweg zaterdagmiddag, reed een overtreder 134 km per uur. De maximaal toegestane snelheid hier is 80 km per uur. Nog 39 andere overtreders overschreden de maximum snelheid.

In totaal werd de snelheid van 759 voertuigen gemeten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie