Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13.30 uur

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13.30 uur
Bromfietser onderuit door teveel alcohol

VEENENDAAL Zaterdagavond omstreeks tien uur is de bestuurder van een bromfiets in de fietstunnel bij de rotonde Wageningselaan onder gegaan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek hen dat de man, een 42-jarige inwoner uit Veenendaal, te diep in het glaasje had gekeken en bleek hij slechts schaafwonden aan zijn rechter hand te hebben.

De uitslag van de blaastest was reden om de man aan te houden en naar het bureau over te brengen voor een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan van 1,55. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Met een dagvaarding en een rijverbod van zeven uur is de man heengezonden.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

VEENENDAAL Zaterdagavond tegen middernacht werd de politie getipt dat vijf mannen aan het inbreken waren in een horecagelegenheid aan het Schrijverspark. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij dat één van de verdachten via de vernielde doordeur het pand uitliep. Aan de overkant van de straat stond een tweede persoon quasi nonchalant te telefoneren.

Naar aanleiding van het aan de politie opgegeven signalement werden beide personen, een 26-jarige en 20-jarige man, beiden uit Veenendaal, aangehouden. De overige drie mannen werden niet meer aangetroffen. Uit de horecagelegenheid werden drie kratten bier weggenomen, die later in de nabijheid werden terug gevonden.

Automobilist rijdt onder invloed

LEERSUM Zaterdagavond omstreeks elf uur viel het rijgedrag van een automobilist zodanig op, dat de politie besloot om de bestuurder te controleren. De eerste blaastest viel negatief uit voor de 34-jarige inwoner uit Leersum.

Na aanhouding en overbrenging bleek de ademanalyse een alcoholpromillage aan te geven van 1,7. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie