Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roda J.C. - Feyenoord laat voetbal met passie zien

Datum nieuwsfeit: 29-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Roda JC

Roda J.C. Feyenoord

Een kleine 16.000 toeschouwers. Een zwaar bevochten overwinning. Een wedstrijd bol van spanning. Voetbal met passie. Een voortreffelijke scheidsrechter. Wat wil een mens nog meer.

Na een aftastende beginfase ontwikkelt zich een wedstrijd waarin Roda J.C. geleidelijk aan het spel controleert. Zowel Feyenoord als Roda J.C. krijgen in de eerste helft één uitgespeelde kans. Feyenoorder Tomasson en Roda J.C.-speler Kevin van Dessel hebben hun vizier echter niet op scherp staan. In de 37ste minuut kan Feyenoord zijn eerste corner nemen. Bij het uitverdedigen van deze corner knallen Edrissa Sonko en Feyenoorder Pauwe met de koppen tegen elkaar. Edrissa Sonko wordt vervangen door Bernard Tchoutang en voor Pauwe brengt Bert van Marwijk na de rust De Visser.

Het begin van de 2de helft is voor Feyenoord. Kalac houdt Roda J.C. echter in de wedstrijd door het schot van Emerton te pareren. Ramon van Haaren loopt in de 50ste minuut tegen een gele kaart aan wegens het vasthouden van de Braziliaanse dribbelkunstenaar Leonardo. De wedstrijd wordt dan pas echt leuk én spannend. Beide ploegen gaan voor de winst. Er ontstaat om onze Oosterburen te citeren een offener Schlagabtausch.
In de 62ste minuut valt de beslissing. In de schermutselingen die ontstaan na een corner poeiert Regillio Vrede de bal via de binnenkant van de paal ongenadig hard langs Feyenoord- doelman Dudek. De resterende speeltijd is een waar voetbalfeest. Als toeschouwer word je meegezogen in de wedstrijdspanning. Je hart staat stil als Feyenoord mooie kansen uitspeelt, die Kalac tot fantastische reddingen dwingen. Je hart staat eveneens stil als Roda J.C. bij diverse uitbraken kansen op 2-0 laat liggen. De verlossing komt na 3 minuten extra speeltijd. Arbiter Wegereef fluit dan voor het definitieve einde

29-4-2001 23:44

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie