Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur

Datum nieuwsfeit: 30-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Uitslaande brand

ZEIST Bij een pand aan de Oude Arnhemse weg is maandagmorgen rond vier uur brand uitgebroken. De brand was ontstaan aan de achterzijde van het pand en was via een raam tot de eerste verdieping doorgedrongen. In het pand woonden verschillende kamer bewoners.

Toen de politie ter plaatse kwam, was in eerste instantie niet duidelijk of alle bewoners het pand inmiddels verlaten hadden. Na onderzoek door de woning bleek dit het geval. Een van de bewoners die al in veiligheid was, werd onwel. Ambulancepersoneel onderzocht de man en concludeerde dat deze door de emoties hyperventilatie had gekregen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De oorzaak en de schade van de brand zijn nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidsduivel aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft zondagmorgen kwart voor tien twee mannen aangehouden op de Provinciale weg N 234 nadat zij met zeer hoge snelheden hadden rondgereden.

Zo hadden zij even daarvoor op de A 27 150 km per uur gereden waar 100 maximaal is toegestaan en op de N 234 reden zij 148 km per uur waar 80 km maximaal is toegestaan.

Het rijbewijs van een 35-jarige man uit Baarn is ingevorderd.

Geweld op straat

DE BILT Op de Utrechtseweg is zondagmorgen rond half drie een 16-jarige jongen uit Utrecht geslagen en geschopt door twee nog onbekende jongens. De Utrechter reed op de fiets met zijn vriendin achterop over de genoemde weg. Voor hen liepen twee jongens met een fiets aan de hand.

Terwijl het stelletje de twee jongens passeerde, maakt de Utrechter een opmerking tegen zijn vriendin waarvan de jongens vermoedelijk dachten dat het tegen hen bedoeld was. Hierop kwam een van de jongens het stel achterna en begon tegen de fiets te trappen. Hierdoor vielen beiden.

Toen de Utrechter op de grond lag werd hij nog een aantal keer getrapt. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Alcoholcontroles

BINNENSTICHT In de nacht van zondag op maandag zijn op verschillende plaatsen in het district alcoholcontroles gehouden. Op de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg moesten 25 bestuurders een blaastest ondergaan. Niemand had teveel gedronken.

Op de Utrechsteweg in De Bilt werd maandagochtend kwart voor zes een 22-jarige bestuurder uit Zeist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900 gulden kon de man zijn weg vervolgen.

In Zeist werd rond half een in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige Zeistenaar op de Slotlaan aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man had met zijn bromfiets stampij staan maken bij een horecagelegenheid in de buurt. Nadat de gewaarschuwde politie hem adviseerde lopend naar huis te gaan en hij dit weigerde en vervelend bleef, werd hij aangehouden.

Hij is op het politiebureau ingesloten ter ontnuchtering en mocht rond half zeven met een bekeuring naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie