Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 08.55 uur

Datum nieuwsfeit: 30-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 08.55 uur
Aanrijding met letsel

DOORN Op de kruising Langbroekerweg met de Dorpsstraat zijn zondagmiddag rond vijf uur twee autos met elkaar in aanrijding gekomen.

Een 31-jarige man uit Herveld reed over de Langbroekerweg komend uit de richting Langbroek. Op de genoemde kruising wilde hij linksaf slaan, maar hij gaf hierbij geen voorrang aan een hem tegemoet komende auto met daarin een 18-jarige man uit Doorn.

Beide autos raakten elkaar aan de voorkant. De man uit Herveld raakte hierbij gewond. Hij is met pijn aan zijn borst overgebracht naar het Lorentz ziekenhuis in Zeist.

Vrouw bedreigd

DOORN De politie heeft een 35-jarige man uit De Lier aangehouden op verdenking van bedreiging, huisvredevredebreuk en vernieling. De man zocht gistermorgen in een huis zijn ex-vrouw op. Eenmaal daar aangekomen, liet de vrouw hem niet binnen. De man trapte toen een ruit in en drong de woonunit binnen. Inmiddels had de vrouw kans gezien zich in een andere ruimte in veiligheid te brengen en stelde de politie in kennis.

De politie trok uit veiligheidsoverwegingen een kogelwerend vest aan omdat de man mogelijk in het bezit zou kunnen zijn van een (vuur-)wapen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de man reed via een raam was weggevlucht.

De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof de man aan in een achtertuin van de Driebergsestraatweg en hield hem vervolgens aan. Er werd geen (vuur) wapen bij hem aangetroffen.

De man zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. Uit een eerste onderzoek bleek dat de man er geen vrede mee had dat zijn ex-vrouw mogelijk een andere relatie had en zocht zijn ex-vrouw op om verhaal te halen..

Joyriding en auto vernield

VEENENDAAL Een geparkeerde auto op de parkeerplaats Verlaat trok de aandacht van surveillerende politiemensen. Na onderzoek bleek dat het contactslot was doorverbonden en dat er enkele ruiten waren vernield. Ook waren diverse papieren uit de auto gegooid.

Na contact met de eigenaar bleek dat men de auto kennelijk heeft gebruikt om er een stuk mee te rijden en daarna weer op dezelfde parkeerplaats heeft achtergelaten. Uit sporen bleek ook dat men tegen een berg zand was gereden op Verlaat.

De eigenaar van de auto is uitgenodigd om aangifte te komen doen en de politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie