Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 30-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-04-2001 Persbericht 30 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 30-jarige man uit Schijndel is zondagvond rond 21.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eindhovenseweg. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam een 20-jarige automobilist uit Zeeland met zijn auto naar links waardoor het slachtoffer met zijn auto voor hem moest uitwijken. De auto van het slachtoffer slipte en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is met een gebroken knie in het Catharina ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Fietsendief gepakt
Maandagmorgen rond 0.05 uur is op het Begijnenhof een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij met een betonschaar bezig was een slot van een fiets door te knippen. Bij de jongen stonden nog twee andere jongens. Bij het zien van de politie sloegen de jongens die op de uitkijk stonden alarm en ging het stel er vandoor. De 16-jarige werd achterhaald en ingesloten. Bij een van de fietsen was het slot doorgeknipt.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagavond om 21.30 uur is op de Kasteellaan een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto en bovendien had hij een cachet cocaïne bij zich. De man blies op het politiebureau 1,6 pro mille. De cocaïne moest hij inleveren evenals zijn rijbewijs. Bovendien wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Op de Wal is maandagmorgen om 3.25 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had ondervloed van alcohol op de Kerkstraat een boompje omver gereden. Politieagenten troffen hem in zijn auto op de Wal. Op het politiebureau werd vastgesteld dat het alcoholpromillage
1,10 was. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

In de Pastoriestraat was een 57-jarige Eindhovenaar maandagmorgen om 3.00 uur met zijn auto tegen een muurtje gereden. De man bleek onder invloed en blies op het politiebureau 1,7 pro mille. Zijn rijbewijs is op het politiebureau achtergebleven en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Een 30-jarige man uit Mierlo is maandagmorgen rond 3.00 uur gewond geraakt vanwege een mishandeling door een nog onbekende man. Het slachtoffer zag dat de man met zijn auto op de Raiffeisenstraat een lekke band had en bood hem een pomp aan. De dader reageerde echter totaal onverwacht en pakte een kruissleutel en sloeg daarmee het slachtoffer verschillende malen op zijn rug. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken rib naar het ziekenhuis gebracht. Kort na het voorval is de verdachte er met zijn auto, een rode Opel Calibra vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Man steelt bord
Maandagmorgen rond 3.50 uur is in de Rechtestraat een 23-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij had een bord met de afbeelding van manneke pis gedemonteerd en meegenomen. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Auto-emblemen gestolen
Maandagmorgen om 5.00 uur zijn door de politie in de Veldmaarschalk Montgomerylaan vier jongens aangehouden. De vier, een 18-jarige jongen uit Melderslo, een 17-jarige jongen uit Horst, een 18-jarige jongen uit Meterik en een 19-jarige Eindhovenaar werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren met het stelen van auto-emblemen bij garageboxen achter de flats aan de Montgomerylaan. Er zijn zeven emblemen door de politie teruggevonden. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Een 21-jarige man uit Gemert heeft zondagavond om 19.00 uur een boete van f. 410,- gekregen, omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Hij werd door de politie gecontroleerd op de Burgemeester de Bekkerlaan en blies tijdens de ademtest 0,7 pro mille.

Helmond: Vechtpartij
Maandagmorgen rond 3.00 uur zijn door de politie in de Hoofdstraat een 38- en een 29-jarige Helmonder aangehouden. De twee ware betrokken bij een vechtpartij in die straat waarbij een 48-jarige Helmonder licht gewond raakte. De aanleiding tot de ruzie is nog niet bekend. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Maandagmorgen om 5.45 uur is op de Eekhoornstraat in Helmond een 35-jarige inwoner van die stad aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Op het politiebureau bleek zijn promillage ruim 2 pro mille te zijn. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brand
Maandagmorgen rond 4.30 uur brak brand uit in een woning aan de Hindestraat in Helmond. Een bankstel in de woning stond in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. De woning liep roet- en rookschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Valkenswaard: Inbrekers gepakt
Maandagmorgen rond 4.30 uur zijn door de politie in een school aan de Kromstraat twee mannen ( beiden 22 jaar ) uit Valkenswaard aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze aan het inbreken waren in een noodlokaal van de school. Met een trottoirtegel was een ruit van de deur ingegooid. De twee hadden nog niets buit kunnen maken. Een van de twee verborg zich voor de politie onder een tafel terwijl de ander uit angst zijn T-shirt over zijn hoofd trok. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie