Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire over Juliana op Koninginnedag

Datum nieuwsfeit: 30-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NOS
Zoek soortgelijke berichten
NOS


Documentaire over Juliana op Koninginnedag

24-04-2001

Documentaire over Juliana op Koninginnedag
24-04-01

Juliana begeeft zich onder de mensen NOS-Actueel zendt op 30 april, Koninginnedag, de documentaire Juliana uit. Deze documentaire, die even na 10.00 uur wordt uitgezonden, komt in plaats van de rechtstreekse verslaggeving van het bezoek van de koninklijke familie aan Hoogeveen en Meppel.

Dit bezoek gaat in verband met de MKZ-epidemie niet door, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Juliana houdt toespraak in VS De documentaire is gebaseerd op het leven van voormalig koningin Juliana, die op 30 april 92 jaar hoopt te worden. Aan de hand van archiefbeelden trekt het leven van de voormalige vorstin aan de kijker voorbij.

Het werkstuk van de hand van documentairemakers Gert Keijer en Gerda Jansen Hendriks is niet alleen als biografie interessant, maar ook als tijdsbeeld van Nederland, dat zich na de Tweede Wereldoorlog hervond en een samenleving opbouwde in welvaart en verdergaande democratisering.

Juliana Juliana, de fietsende koningin, mengt zich tijdens hoogte- en dieptepunten tussen haar volk en spant zich na haar troonsafstand nog jarenlang in voor met name de gehandicapte medemens.

Juliana De documentaire van ruim een uur wordt ingeleid door Maartje van Weegen, verslaggever Koninklijk Huis van de NOS. De uitzending begint na een televisietoespraak van premier Wim Kok. De uitzending zal omstreeks 11.30 uur zijn afgelopen. Aansluitend aan de documentaire Juliana zendt de NOS op Nederland 2 een extra Journaal uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie