Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afronding plassen bij Zoetermeer vergt meer tijd

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Afwerking omgeving Benthuizer- en Noordhoveplas vergt meer tijd

De voortgang en afronding van de Noordhoveplas, de Benthuizerplas en het openbaar gebied rond 'Het Bastion' neemt meer tijd in beslag dan was voorzien. Eerder genoemde termijnen waarin het één en ander klaar zou zijn worden helaas niet gehaald.
Een deel van de werkzaamheden zal wel overeenkomstig de planning worden afgerond.
Het natuurontwikkelingsgedeelte ten noordwesten van de Noordhoveplas, het gebiedje gelegen tegenover de eerste afgeknotte molen, zal binnenkort worden ingezaaid en aangeplant.

Stagnatie
Vanwege de extreem natte winter heeft het werk een aantal maanden nagenoeg stilgelegen. Ondanks dat er extra maatregelen zijn getroffen, zoals de aanleg van een noodweg, is er toch in de uitvoering van de werkzaamheden een achterstand opgelopen. Ook in de leveranties van materialen is vertraging opgelopen waardoor het aanleggen van de oevers meer tijd in beslag neemt. De afvoer van grond uit het gebied heeft nog slechts beperkt kunnen plaatsvinden in verband met het niet op tijd beschikbaar zijn van de locatie waar deze grond naar toe gebracht kon worden.

De start van de werkzaamheden rond 'Het Bastion' staat nu gepland voor begin mei en zal in oktober aanstaande zijn afgerond. In september zal het tijdelijk dijkje in de Noordhoveplas worden weggehaald en kan het water in beide plassen op hoogte worden gebracht tot het niveau van het water in de Zoetermeerse plas. Dan kan ook van de doorvaarbare verbinding in de Aziëweg gebruik gemaakt worden om met bootjes vanuit de Noordhoveplas naar de Zoetermeerse plas en omgekeerd, te varen.

De aanvankelijke planning was dat voor de bouwvakantie de werkzaamheden in het totale gebied zouden zijn afgerond. Het ziet er op dit moment naar uit dat dit pas in oktober het geval zal zijn en de afwerking van de paden in het voorjaar 2002.

Informatie
Mocht u nog nadere vragen hebben voor wat betreft de uitvoering van deze werkzaamheden dan kunt u terecht in de wijkpost Noordhove/Seghwaert aan het Meeuwenveld 3.
Openingstijden: maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur. Telefoon (079) 346 9005.
De gemeente vraagt begrip voor de situatie, het weer heeft ons duidelijk parten gespeeld!Gemeente Zoetermeer © April 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie