Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pointer brengt release 4 SmartSite op de markt

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht: Release 4 van Smartsite

Pointer Interactieve Media brengt release 4 van SmartSite op de markt.

Delft, 1 mei 2000. -
Vandaag heeft Pointer Interactieve Media uit Delft release 4 van het SmartSite Dynamic Web System op de markt gebracht. Uitgangspunten voor deze release waren de ervaringen en wensen van bestaande klanten alsmede de sterke ontwikkelingen op het vlak van E-business. Geheel nieuw is het feit dat er nu drie versies (editions) van het pakket zijn. Naargelang de behoefte van de organisatie kan gekozen worden uit de editions: "Standard", "Professional" en "Enterprise". Hierdoor, en door de grote modulariteit van SmartSite, is het mogelijk om traploos mee te groeien met de ontwikkelingen van het internet, intranet of extranet in een organisatie.

SmartSite is een zeer populair tool voor het managen van Internet- en Intranetwebsites. De belangrijkste features zijn Contentbeheer (o.m. paginas aanmaken en wijzigen zonder HTML-kennis), Sitebeheer (o.m. een gedelegeerde rechtenstructuur), Data-ontsluiting (o.a. koppeling met databases en databestanden) alsmede een Web-applicatie- ontwikkelingsplatform (Uitbreidingen via plug-ins met aanzienlijk kortere ontwikkeltijden).

Bovendien kent SmartSite uitgebreide team-working faciliteiten zoals versiebeheer en messaging.

Kenmerkend voor SmartSite is dat het pakket database driven is met volledige scheiding van inhoud en vormgeving. Paginas worden "real-time" samengesteld op het moment van opvragen vanuit een hiërarchisch gestructureerde database. Hierdoor worden de bekende site-problemen als verouderde of niet vindbare informatie alsmede inconsistente vormgeving, voorkomen.

Van SmartSite zijn inmiddels een groot aantal licenties verkocht aan bedrijven en instellingen in alle sectoren.
Met name in de gemeentelijke overheid heeft SmartSite een sterke positie verworven met 19 installaties bij 16 gemeenten waarvan drie boven 100.000 inwoners. (Den Haag, Almere en Zoetermeer) Tot de andere SmartSite gebruikers kunnen worden gerekend: ANWB, Bank Nederlandse Gemeenten, Berenschot, Koninklijke IBC, Kröller Boom, Lucent technologies, de Ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat, 4 TNO-instituten, TU Delft, en de VODW Groep.

Op dit moment wordt er onder meer gewerkt aan generieke E-commerce-toepassingen onder SmartSite. Naar verwachting zullen die deze zomer op de markt beschikbaar gekomen.

Het product SmartSite wordt via Value Added Resellers (VARs) en Professional Partners verkocht.
Door de grote belangstelling voor het product is Pointer op zoek naar nieuwe VARs met bij voorkeur een gevestigde naam binnen specifieke markten.

Pointer Interactieve Media houdt zich al sinds 1992 bezig met het bouwen van software ten behoeve van Interactieve Media. Sinds 1997 neemt Pointer met SmartSite een steeds prominentere plaats in in de wereld van Web Site Management. Ook is Pointer actief op het gebied van grafische vormgeving (websites, animaties en informatiezuilen).

Meer informatie vindt u op www.smartsite.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie