Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium CNV Havens over toekomst werkgelegenheid havens

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

14-03-2001

CNV Havens organiseert symposium over toekomst werkgelegenheid havens

CNV Havens gaat zich bezinnen op een nieuwe visie met als doel de gesloten cultuur binnen de havens te doorbreken. De bond wil toe naar modernisering van de arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in de havens.

De recente aanleiding tot dit initiatief ligt in de discussie over het scholingsfonds. Daaraan was aanvankelijk de Stichting Haven Mobiel gekoppeld, met als doel werkloze havenwerknemers om te scholen naar ander werk en een suppletie te geven op de uitkering. CNV Havens kan zich niet vinden in de huidige ideeën rond dit scholingsfonds, omdat er een koppeling wordt gemaakt met een werkgelegenheidsfonds. De bond vindt het risico te groot, dat hiermee sociale verantwoordelijkheden van individuele werkgevers collectief op het fonds worden afgewenteld. Bovendien wil de bond niet via zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid voor dit fonds deze verantwoordelijkheden op zich nemen. Een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds moet in de visie van CNV Havens zijn gericht op de toekomst van de werkgelegenheid in de havens. De bond wil hiervoor een draagvlak tot stand brengen.

Symposium
Als eerste concrete stap hiertoe organiseert de CNV Havens op dinsdag
1 mei 2001 in de namiddag een symposium over de toekomst van het havenbedrijf. Alle betrokken partijen zullen hiervoor worden uitgenodigd. Exacte plaats en tijdstippen worden binnenkort bekend.

Nadere inlichtingen:

Gerard Molenkamp (vakgroepbestuurder)
010-4550050

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie