Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Actie Zonnig Hengelo 2001

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente HengeloWarm water voor een lagere prijs.

Hengelo, 24 april 2001.
Op 1 mei 2001 start de gemeente Hengelo de Actie Zonnig Hengelo 2001. De actie duurt tot en met 31 juli 2001. Particuliere huiseigenaren in Hengelo kunnen tijdens de actieperiode tegen een zeer aantrekkelijke prijs een zonneboiler (voor warm water) met of zonder nieuwe HR-verwarmingsketel aanschaffen. Naast een gunstige aanbieding kunt u ook in aanmerking komen voor een forse energiepremie.

De Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een opslagvat voor warm water in de woning. Het opslagvat wordt aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Als een combinatie met de huidige verwarmingsapparatuur niet mogelijk is of deze aan vervanging toe is, bestaat de mogelijkheid om gelijktijdig, tegen een aantrekkelijk tarief, een Hoog Rendement (HR) verwarmingsapparaat aan te schaffen en te laten installeren.

Aantrekkelijke aanbieding

Erkende, geselecteerde installateurs hanteren een speciale prijs voor de aanschaf en installatie van de zonneboiler, eventueel in combinatie met een (nieuwe) HR-ketel. Op de aanschaf van een zonneboiler met of zonder HR-ketel is een forse premie van de Rijksoverheid en het energiebedrijf beschikbaar.

De nettokosten voor de aanschaf van de zonneboiler en HR-ketel worden door de speciale prijs en de forse energiepremie dusdanig laag dat de meerprijs voor de zonneboiler slechts fl. 500,- à fl. 1000,- bedraagt ten opzichte van de normale marktprijs voor alleen een nieuwe HR-ketel.

Bovendien besparen huishoudens die een zonneboiler laten plaatsen ook al snel de helft van de energiekosten voor het verwarmen van het water. Een besparing van ongeveer 175 m³ gas per jaar. Dat betekent dus een lagere energierekening. De financiële besparing met de huidige energieprijzen is ongeveer 160,- per jaar.

Tenslotte spaart men het milieu door minder gas of elektriciteit te gebruiken voor de verwarming van uw water.

Demonstraties en informatiemarkt

Op zaterdag 9 juni a.s. is er van 10.00 tot 15.00 uur een speciale zonneboilerinformatiemarkt in het stadhuis. Tijdens deze informatiemarkt wordt de werking van de zonneboilers en HR-ketels gedemonstreerd. Geïnteresseerden kunnen daar informatie krijgen over de actie en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente, leverancier(s) en installateur(s) over de werking van de zonneboiler, de installatie en de kosten.

Er is een informatiepakket over de actie en de aanbiedingen beschikbaar. Dit pakket is op te vragen bij dhr. R. Frank van de gemeente Hengelo. Dit kan per e-mail (r.frank@hengelo.nl) of telefonisch 074-2459638 (vragen naar Actie Zonnig Hengelo).

Meer informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij dhr. R. Frank, telefoon 074-245 9638

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie