Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Foxhol en Martenshoek-Zuid te Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 1 mei 2001 Persbericht 2001/27

Oprichting bedrijvenvereniging Foxhol en Martenshoek-Zuid

Op 7 mei vindt de oprichtingsvergadering plaats van een bedrijvenvereniging voor de terreinen Foxhol en Martenshoek-Zuid. Deze vereniging met de naam Bedrijvencluster Fox/Mart is een initiatief van een aantal bedrijven gevestigd op deze terreinen, te weten: Kampen Industrial Care, Storteboom & Huisman, Bodewes Scheepswerven BV, Coops & Nieborg BV, Atlanta Group BV en AVEBE.

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op 13 maart 2001 het adviesrapport Revitalisering en verduurzaming bedrijventerreinen Foxhol en Martenshoek-Zuid vastgesteld. Dat rapport is door Ingenieursbureau Oranjewoud BV in samenwerking met de gemeente opgesteld.

Bij de totstandkoming van dit rapport hebben er met alle ondernemers op de terreinen interviews plaatsgevonden.Uit deze interviews blijkt onder andere dat er grote behoefte bestaat aan een samenwerkingsverband tussen bedrijven op de terreinen. Deze samenwerking zou volgens de ondernemers efficiencyvoordelen kunnen opleveren voor alle bedrijven. Onder efficiencyvoordelen wordt onder andere verstaan: ervaringen uitwisselen, kennis en krachten bundelen, gezamenlijke inkoopvoordelen behalen en gezamenlijk zorgdragen voor het onderhoud van de gebouwen en het groen.

Doel

Het doel van de oprichtingsvergadering is het informeren van alle bedrijven over de voordelen, het nut en de noodzaak van een bedrijvencluster en het stimuleren van de bedrijven tot deelname. Tevens is voor en na het formele gedeelte ruimschoots de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar beter te leren kennen.

Om het initiatief van de bedrijven kracht bij te zetten zullen onder andere mevrouw M. Salet (burgemeester Hoogezand-Sappemeer), de heer C. Baan (voorzitter van het Adviescollege voor de Markt), de heer T. Schroor (projectleider Oranjewoud) en de heer S. de Gries (Regiopolitie Groningen) het bedrijvencluster in oprichting toespreken en het belang van integrale samenwerking tussen overheid en bedrijven en tussen bedrijven onderling toelichten.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie