Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 1-05-2001 3ePersbericht1mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Tasjesroof
Dinsdag rond 12.00 uur is een 35-jarige vrouw uit Boxtel slachtoffer geworden van beroving van haar handtas. Zij liep over de Verwerstraat. Ze hoorde daar een bromfietser aankomen rijden. Direct daarop voelde ze dat de tas van haar schouder werd getrokken. Vervolgens reed de bromfietser met haar tas in zijn hand snel weg. In de tas zat een portemonnee met een paar honderd gulden, een gsm en make-up spullen.

Eindhoven: Vals paspoort
Dinsdagmiddag is in het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan een 27-jarige man uit Engeland aangehouden. De man probeerde met een vals Engels paspoort een sofi-nummer aan te vragen. Het paspoort is inbeslaggenomen. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmiddag rond 14.05 uur zag een politiesurveillance dat een automobilist komende van de Emmasingel over de busbaan richting Willemstraat reed. Op de Boutenslaan con-troleerde de politie de 61-jarige automobilist uit Eindhoven. De man bleek gedronken te heb-ben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Dinsdagmiddag rond 14.35 uur is bij een eenzijdig ongeval op de Geldropseweg de 77-jarige F.J. Franssen uit Helmond om het leven gekomen. Hij reed daar met zijn bromfiets richting Geldrop. Door nog onbekende oorzaak is hij, in een aldaar gelegen knik naar rechts, rechtdoor gereden en tegen een lantaarnpaal gebotst. De man is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het Diaconessenhuis, alwaar hij is overleden.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 16.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Kanaaldijk Noord Jeroen Boschlaan een 49-jarige fietser uit Eindhoven gewond. Hij fietste daar op genoemde voorrangskruising. Een 19-jarige automobilist uit Eindhoven die vanaf de Kanaaldijk Noord de voorrangskruising opreed verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser klaagde over pijn aan zijn nek. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Helmond: Bromfietscontrole
Dinsdag is op de Paulus Potterlaan en Mierloseweg een bromfietscontrole gehouden. 15 bromfietsers kregen een proces-verbaal. 12x het niet dragen van een helm; 2x defecte uitlaat en 1x geen bromfietscertificaat.

Helmond: Verdachte van vernieling aangehouden
Dinsdagmiddag om 12.30 uur is een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daar-voor had hij in een pand aan de Kasteel Traverse, uit onvrede, een toiletspiegel vernield. Medewerkers waarschuwden de politie, die de man op de Kasteel Traverse aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 0.25 uur is op het Stationsplein een 20-jarige vrouw uit Helmond mis-handeld. Zij sprak daar een groep van acht jeugdigen personen aan die vernielingen hadden aangericht in de trein van Eindhoven naar Helmond. De jongens hadden meerdere TL lampen van het plafond genomen en deze kapot gegooid. Een van de jongens nam dat niet en gooide plotseling een TL lamp naar de Helmondse. De lamp viel voor haar voeten stuk. Hierop begaf zij zich naar de jongen, die snel wegliep. Direct daarop werd zij van achteren bij haar haar gepakt, waardoor zij op de grond viel. Meteen daarop schopte en sloeg een van de jongens haar meerdere malen. Haar vriend probeerde hulp te bieden, doch hij werd door vier jongens vastgepakt en mishandeld. Een bekende die naar hen toe kwam gelopen kreeg een fiets naar zijn gezicht gegooid. Haar vriend wist zich los te rukken, waarop de jongens snel wegliepen.

Deurne: Verdachte diefstal zand aangehouden
Maandagavond om 20.25 uur is op de Meent een 52-jarige automobilist uit Deurne aange-houden. Even daarvoor had hij vanaf een bouwterrein op de Vliersingel zand gestolen. Getuigen waarschuwden de politie. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 17.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Voltstraat Induma-straat een 18-jarige bromfietser uit Deurne gewond. Hij reed daar over de Indumastraat richting Energiestraat. Gekomen bij genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de van rechtskomende 35-jarige automobilist uit Milheeze. De bromfietser is met een beenbreuk overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Someren: Alcohol
Dinsdagmorgen om 2.27 uur is een 33-jarige automobilist uit Someren aangehouden. Even daarvoor was hij op de Witvrouwenbergweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal en ver-keersbord gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,75 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Someren: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 2.10 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Boerenkamplaan een 16-jarige bromfietster uit Someren Eind gewond. Door onbekende oorzaak raakte zij de con-trole over haar bromfiets kwijt en botste tegen een boom. Zij liep enkele schaafwonden op.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 16.40 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Luikerweg - De Maay een 44-jarige motorrijdster uit Terheijden gewond. Zij reed over de Luikerweg naar ge-noemde kruising. Voor haar reden twee autos. Bij het inha-len van de autos zag de motor-rijdster dat het voorste au-to linksaf de Maay in wilde rijden. Zij remde en raakte daarbij een fiets op de fietsendrager van de auto, waarbij zij ten val kwam. De motorrijdster klaagde over pijn aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Veldhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen om 2.30 uur is op de Kempenbaan een 50-jarige automobilist uit Hamont aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken had. Hij blies 1,90 pro mille. Zijn auto is inbeslaggenomen. De man kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Soerendonk: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 1.15 uur is op de Dorpsstraat een 18-jarige man uit Soerendonk mishandeld. Bij het verlaten van een horecagelegenheid, zag hij vier jongens bij zijn fiets staan. Een van hen nam zijn fiets en liep er mee weg. Direct daarop liep de Soeren-donkenaar naar hem toe en pakte zijn fiets vast. Hierbij werd geduwd en getrokken. Vervol-gens ontstond er een worsteling. Even daarna kwamen meerdere bezoekers uit de horecagelegenheid, waarop de vier jongens snel verdwenen. Het slachtoffer liep diverse schaafwonden op aan zijn hoofd. Tevens klaagde hij over hoofdpijn.

Heeze: Gestolen auto terecht
Dinsdagmorgen trof een politiesurveillance op de Lakerstraat in Eindhoven een openge-broken personenauto aan. De auto was doorverbonden. Uit onderzoek bleek dat de auto afgelopen nacht in Heeze was gestolen.

Heeze: Politie Cranendonck houdt verdachten brand bovenwoning aan Zondagmorgen 29 april jl. rond 2.20 uur brak brand uit in een bovenwoning van een pand aan de Nieuwendijk in Heeze. Naar aanleiding van het uitgebreide politieonderzoek zijn dinsdagavond om 18.30 uur op de Kanhoeve een 19-jarige man uit Sterksel en om 19.25 uur op de Kijkakkers een 19-jarige man uit Heeze aangehouden. Zij worden beiden verdacht betrokken te zijn bij het plegen van de brandstichting. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en verwacht nog meer verdachten in deze zaak aan te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie