Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 1-05-2001 3ePersbericht1mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Tasjesroof
Dinsdag rond 12.00 uur is een 35-jarige vrouw uit Boxtel slachtoffer geworden van beroving van haar handtas. Zij liep over de Verwerstraat. Ze hoorde daar een bromfietser aankomen rijden. Direct daarop voelde ze dat de tas van haar schouder werd getrokken. Vervolgens reed de bromfietser met haar tas in zijn hand snel weg. In de tas zat een portemonnee met een paar honderd gulden, een gsm en make-up spullen.

Eindhoven: Vals paspoort
Dinsdagmiddag is in het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan een 27-jarige man uit Engeland aangehouden. De man probeerde met een vals Engels paspoort een sofi-nummer aan te vragen. Het paspoort is inbeslaggenomen. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmiddag rond 14.05 uur zag een politiesurveillance dat een automobilist komende van de Emmasingel over de busbaan richting Willemstraat reed. Op de Boutenslaan con-troleerde de politie de 61-jarige automobilist uit Eindhoven. De man bleek gedronken te heb-ben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Dinsdagmiddag rond 14.35 uur is bij een eenzijdig ongeval op de Geldropseweg de 77-jarige F.J. Franssen uit Helmond om het leven gekomen. Hij reed daar met zijn bromfiets richting Geldrop. Door nog onbekende oorzaak is hij, in een aldaar gelegen knik naar rechts, rechtdoor gereden en tegen een lantaarnpaal gebotst. De man is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het Diaconessenhuis, alwaar hij is overleden.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 16.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Kanaaldijk Noord Jeroen Boschlaan een 49-jarige fietser uit Eindhoven gewond. Hij fietste daar op genoemde voorrangskruising. Een 19-jarige automobilist uit Eindhoven die vanaf de Kanaaldijk Noord de voorrangskruising opreed verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser klaagde over pijn aan zijn nek. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Helmond: Bromfietscontrole
Dinsdag is op de Paulus Potterlaan en Mierloseweg een bromfietscontrole gehouden. 15 bromfietsers kregen een proces-verbaal. 12x het niet dragen van een helm; 2x defecte uitlaat en 1x geen bromfietscertificaat.

Helmond: Verdachte van vernieling aangehouden
Dinsdagmiddag om 12.30 uur is een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daar-voor had hij in een pand aan de Kasteel Traverse, uit onvrede, een toiletspiegel vernield. Medewerkers waarschuwden de politie, die de man op de Kasteel Traverse aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 0.25 uur is op het Stationsplein een 20-jarige vrouw uit Helmond mis-handeld. Zij sprak daar een groep van acht jeugdigen personen aan die vernielingen hadden aangericht in de trein van Eindhoven naar Helmond. De jongens hadden meerdere TL lampen van het plafond genomen en deze kapot gegooid. Een van de jongens nam dat niet en gooide plotseling een TL lamp naar de Helmondse. De lamp viel voor haar voeten stuk. Hierop begaf zij zich naar de jongen, die snel wegliep. Direct daarop werd zij van achteren bij haar haar gepakt, waardoor zij op de grond viel. Meteen daarop schopte en sloeg een van de jongens haar meerdere malen. Haar vriend probeerde hulp te bieden, doch hij werd door vier jongens vastgepakt en mishandeld. Een bekende die naar hen toe kwam gelopen kreeg een fiets naar zijn gezicht gegooid. Haar vriend wist zich los te rukken, waarop de jongens snel wegliepen.

Deurne: Verdachte diefstal zand aangehouden
Maandagavond om 20.25 uur is op de Meent een 52-jarige automobilist uit Deurne aange-houden. Even daarvoor had hij vanaf een bouwterrein op de Vliersingel zand gestolen. Getuigen waarschuwden de politie. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 17.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Voltstraat Induma-straat een 18-jarige bromfietser uit Deurne gewond. Hij reed daar over de Indumastraat richting Energiestraat. Gekomen bij genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de van rechtskomende 35-jarige automobilist uit Milheeze. De bromfietser is met een beenbreuk overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Someren: Alcohol
Dinsdagmorgen om 2.27 uur is een 33-jarige automobilist uit Someren aangehouden. Even daarvoor was hij op de Witvrouwenbergweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal en ver-keersbord gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,75 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Someren: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 2.10 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Boerenkamplaan een 16-jarige bromfietster uit Someren Eind gewond. Door onbekende oorzaak raakte zij de con-trole over haar bromfiets kwijt en botste tegen een boom. Zij liep enkele schaafwonden op.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 16.40 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Luikerweg - De Maay een 44-jarige motorrijdster uit Terheijden gewond. Zij reed over de Luikerweg naar ge-noemde kruising. Voor haar reden twee autos. Bij het inha-len van de autos zag de motor-rijdster dat het voorste au-to linksaf de Maay in wilde rijden. Zij remde en raakte daarbij een fiets op de fietsendrager van de auto, waarbij zij ten val kwam. De motorrijdster klaagde over pijn aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Veldhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen om 2.30 uur is op de Kempenbaan een 50-jarige automobilist uit Hamont aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken had. Hij blies 1,90 pro mille. Zijn auto is inbeslaggenomen. De man kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Soerendonk: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 1.15 uur is op de Dorpsstraat een 18-jarige man uit Soerendonk mishandeld. Bij het verlaten van een horecagelegenheid, zag hij vier jongens bij zijn fiets staan. Een van hen nam zijn fiets en liep er mee weg. Direct daarop liep de Soeren-donkenaar naar hem toe en pakte zijn fiets vast. Hierbij werd geduwd en getrokken. Vervol-gens ontstond er een worsteling. Even daarna kwamen meerdere bezoekers uit de horecagelegenheid, waarop de vier jongens snel verdwenen. Het slachtoffer liep diverse schaafwonden op aan zijn hoofd. Tevens klaagde hij over hoofdpijn.

Heeze: Gestolen auto terecht
Dinsdagmorgen trof een politiesurveillance op de Lakerstraat in Eindhoven een openge-broken personenauto aan. De auto was doorverbonden. Uit onderzoek bleek dat de auto afgelopen nacht in Heeze was gestolen.

Heeze: Politie Cranendonck houdt verdachten brand bovenwoning aan Zondagmorgen 29 april jl. rond 2.20 uur brak brand uit in een bovenwoning van een pand aan de Nieuwendijk in Heeze. Naar aanleiding van het uitgebreide politieonderzoek zijn dinsdagavond om 18.30 uur op de Kanhoeve een 19-jarige man uit Sterksel en om 19.25 uur op de Kijkakkers een 19-jarige man uit Heeze aangehouden. Zij worden beiden verdacht betrokken te zijn bij het plegen van de brandstichting. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en verwacht nog meer verdachten in deze zaak aan te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...