Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure met aanbevelingen voor verkiezingsprogramma's

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2001 |

POLITIEK VOOR DE VREDE

Aanbevelingen voor de verkiezingsprogramma's

WILPF Woman's International League for Peace and Freedom Nl Vrouwen voor Vrede
Utrecht/Amersfoort, 1 mei 2001 - De programmacommissies van de politieke partijen zijn volop aan het werk voor de opstelling van de verkiezingsprogramma's 2002. De kiezers verwachten dat daarin onderwerpen voorkomen die getuigen van de politieke wil om te werken aan een cultuur van vrede, conflictpreventie en gweldloosheid, wereldwijd.
WILPF Nederland en Vrouwen voor Vrede hebben een brochure uitgebracht waarmee zij deze commissies van advies dienen. Zij hebben daartoe die thema's geselecteerd, die vanaf nu de eerste en meeste aandacht verdienen op het terrein van:
- conflictpreventie en conflicthantering
- ontwapening

- nucleaire ontwapening

- Europa: EU en OVSE

- Verenigde Naties
De tekst bevat per thema steeds kort de gronden voor het belang daarvan, uitmondend in aanbevelingen die geschikt zijn om in de vorm van een concreet verkiezingsprogramma verwerkt te worden. De brochure is aangeboden aan alle programmacommissies en overigens ook ruim verspreid onder andere politici en belangstellenden. Plaatselijke groepen en leden zullen de brochure gebruiken voor hun gesprek met de lokale politici en voor deelname aan de discussies op de websites die voor de voorbereiding van de verkiezingen zijn ingericht.


Voor toezending van de brochure, informatie en andere contacten: Politieke Werkgroep WILPF/Vrouwen voor Vrede contactpersoon: Han Deggeller tel 070 3974682 A.Schweitzerlaan 52 B 2552 PK Den Haag
e-mail (h.deggeller@wxs.nl)

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie