Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omroep Brabant op internet

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Omroep Brabant op internet

Een nieuwe lente, een nieuwe website. Omroep Brabant zit sinds 1 mei op internet. Met een website die veel multimedia en interactieve elementen biedt: live radio, televisiebeelden, teletekst, een poll, een forum, een chat, etc. Allemaal op het adres www.omroepbrabant.nl.

Radiogeluid, televisiebeelden en veel interactiviteit

De website van Omroep Brabant kan zich volgens directeur Gert Bielderman meten met de beste omroepsites in Nederland. Vooral door de combinatie van multimedia en interactiviteit. Voor die interactieve elementen heeft Omroep Brabant bewust gekozen. "Uit onderzoek is gebleken dat de internetter niet alleen informatie tot zich wil nemen, maar ook zelf informatie wil toevoegen. Dat kan een mening zijn, maar ook een nieuwstip. Onze nieuwe website speelt daar nadrukkelijk op in."

Voor alle Brabanders

Omroep Brabant wil met de eigen website zoveel mogelijk Brabanders bereiken. Coördinator nieuwe media Tim Zunneberg daarover: "We willen onze kijkers en luisteraars met de website extra service bieden. Al onze informatie is op internet 24 uur per dag opvraagbaar. Daarnaast zijn er op de website ook dingen te zien die op radio en tv niet te vinden zijn." De omroep denkt met internet ook een nieuw publiek aan te boren. Mensen die Omroep Brabant radio en televisie tot nu toe nog niet wisten te vinden. Jongeren bijvoorbeeld, maar ook Brabanders die buiten de provincie of zelfs in het buitenland wonen. "Iedereen heeft wel familieleden of kennissen in het buitenland. Ook die mensen kunnen vanaf 1 mei via internet op de hoogte blijven van het Brabantse nieuws. Niet alleen door berichten te lezen, zoals bij een krant, maar ook door radio te luisteren of televisie te kijken", aldus Zunneberg.

Site in vier maanden klaar

De website is gebouwd door KPN Media bv. De omroep heeft bewust voor dit grote bedrijf gekozen in de wetenschap dat de bouw van de site een ingewikkelde klus zou worden. Ingewikkeld door de koppeling van allerlei automatiseringssystemen en het gebruik van verschillende media. Bovendien moest de site in minder dan vier maanden worden gebouwd. "Eigenlijk gekkenwerk, maar het is gelukt", zegt directeur Bielderman tevreden. "Met de complimenten aan onze eigen technici en de mensen van KPN."

Geen extra subsidie

De publieke regionale omroep krijgt geen aparte subsidie voor internet. Het geld voor dit nieuwe medium moet de omroep weghalen uit de radio- en tv-begroting. "Dat kun je een keer doen bij de start, maar het moet niet te lang duren want dan gaat het ten koste van radio en televisie. En dat kan nooit de bedoeling zijn. De overheid moet zich realiseren dat de regionale omroep er een extra taak bij heeft gekregen. Er zal dus ook extra geld op tafel moeten komen," aldus Bielderman.

Toekomstplannen

De website van Omroep Brabant zal de komende maanden verder worden uitgebouwd. Zo zullen er binnenkort webcams in de omroepstudio's worden geinstalleerd, waarmee de internetter direct kan zien wat er bij Omroep Brabant gebeurt. Het interactieve deel van de site zal worden uitgebreid met een zogeheten community-platform, een plek waar verenigingen, scholen en particulieren zelf een Club kunnen starten. Allemaal bedoeld om de website te laten uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor zoveel mogelijk Brabanders.
Coördinator nieuwe media Tim Zunneberg ziet de toekomst van "zijn" website met vertrouwen tegemoet. "Wij zijn het enige medium in de provincie die het nieuws in tekst, audio en video kan aanbieden. Dat geeft ons een belangrijke voorsprong. Een voorsprong die we verder kunnen uitbouwen als we snel gaan experimenteren met breedbandtechnieken. Technieken die ervoor moeten zorgen dat de kwaliteit van beeld en geluid op internet net zo goed wordt als op radio en televisie."

Samenwerking met anderen

Omroep Brabant wil zich niet alleen beperken tot het verder uitbouwen van de eigen website. De omroep heeft zich tot doel gesteld om uit te groeien tot een servicepunt voor andere publieke organisaties die ook iets met internet willen. "Wij willen ons inzetten voor een provinciale netwerk van niet-commerciële internetsites", zegt directeur Bielderman.

Redactie-adres
Omroep Brabant
Nieuwsdienst
Postbus 108
5600 AC Eindhoven
Telefoon: 040 - 2949494
Fax: 040 - 2949210
E-mail: (nieuwsdienst@omroepbrabant.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie