Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NS over treinverkeer op Koninginnedag 2001

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Treinverkeer op Koninginnedag

1 mei 2001
Op Koninginnedag 2001 is het treinverkeer naar en van Amsterdam Centraal ernstig ontregeld geweest. NS had, net als voorgaande jaren, zo veel mogelijk treinen tot een maximale lengte versterkt. Rond 11:00 uur in de ochtend ontstonden er diverse onregelmatigheden. Doordat in diverse treinen aan de noodrem werd getrokken en door onregelmatigheden in de doorstroming op het voorplein is zodanige stagnatie op Amsterdam Centraal ontstaan dat veel treinen buiten het station tot stilstand kwamen. Een groot aantal reizigers heeft buiten het station de trein verlaten en hebben hun weg via het spoor vervolgd. NS heeft uit veiligheidsoverwegingen het treinverkeer naar en van Amsterdam Centraal een aantal uren moeten stilleggen.

Door het stilleggen van het treinverkeer verzamelden zich ook bij het station een enorm aantal reizigers dat Amsterdam niet kon verlaten. Omstreeks 15:00 uur kon het treinverkeer slechts in beperkte mate weer worden opgestart omdat treinen en het bijbehorende personeel zich veelal in andere delen van het land bevonden. Gedurende de rest van de avond was het treinaanbod onvoldoende om de opgelopen achterstand in het vervoeren van reizigers nog tijdig weg te werken. Om de veiligheid van de reizigers binnen het station niet in gevaar te brengen is besloten de meeste toegangen van het station in de loop van de avond af te sluiten. Tot diep in de nacht heeft NS met extra treinen en door middel van gehuurde bussen geprobeerd zoveel mogelijk reizigers toch nog op hun bestemming te brengen.

NS betreurt in hoge mate dat het treinvervoer op deze Koninginnedag voor zoveel klanten zo slecht verlopen is in tegenstelling tot voorgaande vieringen van Koninginnedag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie