Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechts voorrang per 1 mei ook voor fietsers en bromfietsers

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Geef het door, rechts gaat voor

Nieuwe verkeersmaatregel gaat in per 1 mei 2001

Vanaf 1 mei komt er een nieuwe verkeersregel. Bestuurders van rechts krijgen dan voorrang op de zogeheten `gelijkwaardige kruisingen'. Gelijkwaardige kruisingen zijn kruisingen waar de voorrang niet geregeld is met bijvoorbeeld een bord/haaientanden of een uitritconstructie. Overal in Europa, behalve in Nederland, geldt deze regel al.

Nu denkt u misschien dat is toch zeker niets nieuws? Bestuurders van rechts hadden toch al voorrang? Dat is echter maar gedeeltelijk waar. Fietsers, bromfietsers, bestuurders van invalidenvoertuigen, ruiters en geleiders van rij-/trekdieren of vee zijn namelijk ook bestuurders. En zij hebben op dit moment, op gelijkwaardige kruisingen, geen voorrang op motorvoertuigen. Ook niet als ze van rechts komen.

Dat gaat per 1 mei a.s. veranderen. Alle bestuurders die van rechts komen, hebben vanaf dan voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Blijft u echter altijd alert. Voorrang hebben wil niet altijd zeggen dat u het ook automatisch krijgt.

Informatie
Wilt u meer informatie over deze nieuwe verkeersregel of hebt u vragen, dan kunt u bellen met de heer V. Dinnissen van de afdeling verkeer van de gemeente Doetinchem, tel. 377499.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie