Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concrete resultaten uitbreiding kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Concrete resultaten uitbreiding kinderopvang

Stadsdeel Zeeburg heeft een begin gemaakt met de aanpak van het tekort aan kinderopvang in het stadsdeel. In het Zeeburg College aan het Timorplein komt op korte termijn een opvangruimte beschikbaar. Meer uitbreidingsplannen tot eind 2002 staan op stapel.

In overleg met het ROC College Zeeburg en de Stichting Welzijn Zeeburg zijn twee grote schoollokalen van de onderste verdieping van het college aan het Timorplein beschikbaar en geschikt bevonden voor kinderopvang. De ruimte biedt plaats aan 3 groepen van 12 kinderen, met een uitloop naar 48 kinderen. Het aangrenzende pleintje kan gebruikt worden als buitenspeelplaats.

De kinderopvang krijgt een eigen ingang en wordt van de rest van de school afgesloten. Deze opvang deelt de kinderopvang met het 'Digitale Trapveldje' , een computerleerproject waarvoor het stadsdeel eerder dit jaar een startsubsidie ontving. Vanuit de gezamenlijke entree met een informatiebalie komt een aparte ingang naar het kinderdagverblijf en een aparte ingang naar het digitale trapveld.

Met het verbouwen van bovengenoemde locatie en het realiseren van een kinderdagverblijf wordt tegemoet gekomen aan de behoefte om de wachtlijst voor opvang te verkorten in de Indische Buurt en het Oostelijk havengebied. Het is de bedoeling dat het kinderdagverblijf per 1 mei 2001 geopend wordt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie