Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

World Wide Web Consortium (W3C) erkent XKMS-specificatie

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Baltimore, HP, IBM, IONA, PureEdge en Reuters voegen zich bij VeriSign, Microsoft en webMethods ter ondersteuning van tweede generatie PKI-standaard

World Wide Web Consortium (W3C) erkent XKMS-specificatie, die interoperabiliteit van PKI-oplossingen, digitale handtekeningen en encryptie mogelijk maakt

Amsterdam, 1 mei 2001 - Verisign (Nasdaq: VRSN), een toonaangevend aanbieder van 'trust'-diensten voor internet, Microsoft en webMethods maken bekend dat de door hen gezamenlijk ontwikkelde XML Key Management Specification (XKMS), dat tweede generatie Public Key Infrastructure (PKI)-diensten mogelijk maakt, brede steun uit de branche heeft ontvangen. Baltimore Technologies, HP, IBM, IONA, PureEdge Solutions en Reuters Limited hebben samen met Verisign, Microsoft en webMethods de specificatie voorgelegd aan het World Wide Web Consortium (W3C), met steun van Entrust Technologies, RSA Security en Science Applications International. Het W3C heeft de aanmelding onlangs erkend. De XKMS-specificatie maakt het makkelijk voor ondernemingen en ontwikkelaars om PKI-technologieën zoals het verwerken van digitale handtekeningen en encryptie, in te bouwen in e-commerce toepassingen. Ook garandeert XKMS de interoperabiliteit van verschillende PKI-oplossingen.

De XKMS-specificatie vereenvoudigt het ontwikkelen van betrouwbare toepassingen door de introductie van een open raamwerk waarmee praktisch iedere ontwikkelaar trust-diensten direct kan inbouwen in de toepassing. Tot nu toe moesten ontwikkelaars hun desktop- en e-commerce-toepassingen geschikt maken voor het verwerken van digitale authenticatiesleutels en digitale handtekeningen door middel van toolkits die door een aantal softwarebedrijven worden aangeboden. Functies zoals het verwerken van digitale certificaten, de controle van ingetrokken certificaten, en het bepalen van de plaats en valideren van het certificeringspad werken niet altijd samen met de PKI-producten van alle aanbieders. Met de nieuwe XKMS-specificatie verblijven zulke functies op servers die via eenvoudig te programmeren XML-boodschappen toegankelijk zijn.

Nu steeds meer bedrijven internet gebruiken voor bedrijfskritische toepassingen zoals supply chain management en enterprise resource planning, groeit de behoefte om toepassingen te beveiligen met digitale identiteitsbewijzen binnen een interoperabel raamwerk. Door toepassingen binnen het XKMS-raamwerk in te zetten, kunnen bedrijven interoperabiliteit realiseren, een korte time to market, kostenbesparingen en schaalbaarheid in handelstoepassingen op intranetten, extranetten en internet. Deze voordelen zijn niet haalbaar met fabrikanteigen of 'proprietary' PKI-software. XKMS is compatibel met de opkomende standaard voor XML-digitale handtekeningen. De 1.1 versie van XKMS is ontworpen om geïmplementeerd te worden als een webservice en is gebaseerd op de Web Services Description Language (WSDL) 1.1 en het Simple Object Access Protocol (SOAP) 1.1. Naar verwachting zullen toekomstige versies van de XKMS-specificatie compatibel zijn met XML Encryption, XML Signature en XML Protocol.

"Voor ondernemingen die transacties met een hoge waarde uitvoeren, moet het verwerken van digitale sleutels voor online authenticatie, digitale handtekeningen en data-encryptie eenvoudig te integreren zijn, en de verwerking moet interoperabel zijn met een brede reeks enterprise toepassingen," zegt Warwick Ford, Chief Technology Officer bij VeriSign.

"Webservices veranderen ieder aspect van high-tech computing. Ze bieden eindgebruikers nieuwe mogelijkheden en bedrijven nieuwe zakelijk kansen. Het gebruik van webservices is echter afhankelijk van de openbare standaardisatie van de voornaamste XML-technologieën, en veiligheidsstandaarden staan boven aan die lijst," zegt Blair Dillaway, Security Software Architect bij Microsoft. "De door XKMS gedefinieerde trust-diensten bieden de functionaliteit die nodig is voor het bouwen van veilige, interoperabele e-commerce oplossingen."

"Als een open raamwerk voor de op XML gebaseerde architectuur van trust-diensten, maakt XKMS een groter vertrouwen mogelijk dankzij betere authenticatie. XKMS zal uiteindelijk helpen om XML's belofte van betere e-commerce in te lossen, zodat integratietechnologie sneller en eenvoudiger in te zetten zal zijn en grote industriële marktplaatsen beter beheersbaar zullen worden," zegt Jeremy Epstein, Director of Product Security and Performance bij webMethods.

# # #

Over VeriSign

VeriSign, Inc. (Nasdaq:VRSN) is de toonaangevende provider van 'trusted' infrastructuurdiensten aan websites, ondernemingen, electronic commerce providers en individuen. De domeinnaam, digitale certificaten en betalingsdiensten van het bedrijf bieden de belangrijke infrastructuur voor identiteit, authenticatie en transacties die on line bedrijven nodig hebben om op een veilige manier e-commerce te bedrijven en te communiceren. VeriSign's diensten zijn beschikbaar via haar websites, www.verisign.com en www.netsol.com, of via haar directe verkoopafdeling en resellers overal ter wereld.

Over Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Voor meer informatie:

webMethods, Jill Latta, marketing director EMEA,
telefoon: +31 (0)20 491 97 37, e-mail: (jlatta@webmethods.com)

Footprint Marketing, Annemieke van Herk, public relations, telefoon: +31 (0)20 417 71 77, e-mail: (annemieke@footprint.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie