Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadswinkel Helmond weer open

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
12 april 2001
Stadswinkel vanaf 1 mei open - publieke balies in Stadskantoor en 't Cour vanaf die datum gesloten

De werkzaamheden aan de stijlvolle en uiterst transparante hal van de Stadswinkel in het hart van het Boscotondo-complex is na maanden bouwactiviteit in de fase van de afwerking gekomen. Op 1 mei a.s. gaan de deuren van de `gemeentewinkel' voor het eerst officieel open. Vanaf die datum is de Stadswinkel hét centrum voor alle inwoners van Helmond die gebruik willen maken van gemeentelijke producten en diensten.

In de Stadswinkel Helmond worden de inwoners als een goede klant behandeld wanneer zij een beroep doen op de gemeentelijke organisatie. De inrichting van de Stadswinkel is daar ook duidelijk op gericht. Ook de werkwijze van de Stadswinkel wordt bijzonder eenvoudig; zo kunnen bezoekers met hun vraag altijd eerst terecht bij een centrale receptiebalie. Van daaruit wordt bekeken of de vraag direct te beantwoorden is en zo niet, bij welke balie men het beste geholpen kan worden.

In de Stadswinkel heeft de gemeente Helmond de antwoorden op alle mogelijke vragen van haar burgers verzameld. De inwoners van Helmond kunnen er vanaf 1 mei bijvoorbeeld terecht voor de aanvraag van een nieuw paspoort, voor informatie over bestemmingsplannen, het aanvragen van een bouwvergunning, maar ook met vragen over de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Vaak kunnen die vragen direct beantwoord worden bij één van de zeventien balies. Als er echter meer tijd, privacy of specialisme nodig is om een vraag te beantwoorden wordt er een vervolgafspraak gemaakt. In sommige, specialistische gevallen kan de 'klant' worden doorverwezen naar een andere gemeentelijke afdeling.

De individuele burger kan dus voor al zijn zaken met de gemeente vanaf
1 mei in de Stadswinkel terecht. Voor zakelijke relaties van de gemeente, zoals bedrijven en instellingen, blijven de huidige kanalen beschikbaar en verandert er dus niets.

Met de opening van de Stadswinkel vervalt de publieke functie van het Stadskantoor.
Vanaf 13 april is het gemeentelijk informatiecentrum, Markt 213, opgeheven.
Alle publieksbalies in het Stadskantoor zijn vanaf 1 mei definitief gesloten. De afdeling Burgerzaken in het Stadskantoor zal al op vrijdagmiddag 27 april na 12.00 uur, in verband met de verhuizing, voorgoed gesloten zijn en op 1 mei heropenen in de Stadswinkel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie