Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorrang bestuurders van rechts

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Voorrang bestuurders van rechts

Vanaf 1 mei dit jaar hebben alle bestuurders van rechts voorrang gekregen. U heeft inmiddels de tijd gehad om aan deze nieuwe maatregel te wennen. Wanneer u op gelijkwaardige kruisingen (kruisingen waar de voorrang niet geregeld is) fietsers, snor- en bromfietsers van rechts voorrang verleent, gaat dat waarschijnlijk al automatisch. Vermoedelijk bent u ook wel situaties tegengekomen op verkeersaders of gevaarlijke kruispunten, waar de voorrang nu geregeld is met behulp van verkeerslichten, haaientanden en/of verkeersborden. Op deze manier hebben wegbeheerders een veilige invoering van de nieuwe maatregel mogelijk gemaakt. De voorrangsregels zijn eenvoudiger en duidelijker geworden. Nederland heeft nu dezelfde voorrangsregels als de landen om ons heen. En dat is wel zo makkelijk.

Politiecontrole

In de periode augustus tot december gaat de politie extra controleren op de nieuwe maatregel. Tot oktober zullen de controles zich met name richten op de snelheid waarmee motorvoertuigen gelijkwaardige kruisingen naderen. Wanneer u namelijk met een te hoge snelheid een kruising nadert en pas op het laatste moment stopt, kunt u bestuurders van rechts niet op de juiste wijze voorrang verlenen.

Fietsers zichtbaar van rechts

In de periode oktober-november worden (brom)fietsers extra gecontroleerd op zichtbaarheid (verlichting en reflectie). Om ook in het donker ervoor te zorgen dat u als fietser voorrang krijgt, is verlichting heel belangrijk. Als het donker is wordt u beter gezien met goede verlichting voor en achter, zijreflectie op de fietsbanden, een achterreflector en reflectoren in de trappers. Een witte voorreflector en reflecterende materialen op uw kleding vergroten deze zichtbaarheid nog eens. Pas als je gezien wordt, kun je voorrang krijgen!Ede, 20 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie