Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA-debat over de uitbreiding van de EU in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA-GEWEST ZUID-HOLLLAND

Rotterdam, 23 april 2001

UITNODIGING

Op dinsdag 1 mei houdt de Werkgroep Europa van het PvdA-gewest Zuid-Holland in samenwerking met het Kenniscentrum Buitenland van de PvdA een debat over de uitbreiding van de Europese Unie onder de titel:

"De uitbreiding van de EU: historische kans of paard van Troje?"

Sprekers zijn Jan Marinus Wiersma, PvdA-Europarlementariër, de heer Gergely, ambassadeur van Hongarije, en een milieudeskundige. Discussieleider is Joost de Jong, secretaris van het PvdA-gewest Zuid-Holland.

Naar verwachting zullen binnen enkele jaren de eerste Midden- en Oost-Europese landen lid worden van de EU. Verondersteld wordt dat een uitgebreide EU de stabiliteit van Europa verhoogt en de economie stimuleert. Nu de vaak als 'historisch' betitelde uitbreiding voor de deur staat, lijkt de euforie verdwenen te zijn. Tijdens dit debat zal ingegaan worden op de voor- en nadelen van de toetreding. Wat is de invloed op de economie in de huidige en kandidaat-lidstaten, ontstaat er een immigratiestroom, wordt de afstand tussen de EU en de burger nog groter? Tijdens het debat zal ook ruime aandacht besteed worden aan de relatie tussen actuele thema's als landbouw en voedselveiligheid en de uitbreiding.

Vorig jaar hield de Werkgroep Europa ook een debat op 1 mei. Toen discussieerden Paul Scheffer en Jos de Beus voor 100 aanwezigen over de toekomst van Europa.

Datum: dinsdag 1 mei

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Plaats: Korzo theater, Prinsenstraat 42, Den Haag

Toegang: gratis

Voertaal: Nederlands

Voor informatie kunt u contact opnemen met

Wilbert van Bijlert 070-363 6632 of (wvanbijlert@hotmail.com)

Mario Damen 071-522 274 of (mgh.damen@inter.nl.net)

De Werkgroep Europa is ook op het internet te vinden: www.pvda.nl/~zholland/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie