Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bomen wijken bij aanleg kaden voor veiligheid Tollebeek

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Waterschap Zuiderzeeland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Zuiderzeeland


01-15
Lelystad, 27 april 2001

Waterschap Zuiderzeeland rooit bomen in verband met aanleg kaden voor veiligheid Tollebeek.

De wateroverlast in het najaar van 1998, heeft er toe geleid dat de laagst liggende gebieden van de Noordoostpolder m.n. rond Tollebeek worden voorzien van kaden. Door de aanleg van kaden kan Tollebeek minder kans op overstromingen worden geboden. Dit houdt in dat de overstromingskans na de aanleg van de kaden, gelijk is aan elders in de Noordoostpolder.

Op dinsdag 1 mei wordt door het Waterschap Zuiderzeeland een aanvang gemaakt met het rooien van bomen aan de zuidzijde van de Urkervaart in Tollebeek. Het rooien van de daar aanwezige bomen aan zowel de linker als rechter zijde van de Tollebekerbrug is noodzakelijk in verband met de daar aan te leggen kaden.

Het aantal te kappen bomen heeft er toe geleid dat door het waterschap bij de provincie Flevoland een kapvergunning moest worden aangevraagd. Deze kapvergunning is verleend op voorwaarde dat een gelijk areaal qua oppervlakte bomen herplant moet worden. Een van de locaties waar herplant zal plaatsvinden is het industrieterrein Tollebeek. Op de aan te leggen kaden mag geen beplanting door middel van bomen plaats vinden.

Fase I is bijna afgerond. Het betreft de aanleg van kaden langs de Nagelervaart en de Steenbanktocht. De voorbereidingen van Fase II zijn inmiddels begonnen. Het betreft de aanleg van kaden langs de Urkervaart. Met de aanleg van de kaden ter lengte van 7.5 km, is totaal ruim 1 miljoen gulden gemoeid.
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie