Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichters Astma Fonds bezoeken basisscholen met Luchtbus

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S U I T N O D I G I N G

Spelen, kijken en voelen in de LuchtbusAstma Fonds introduceert nieuw voorlichtingsmiddel over

Kinderen met Astma

Maandag 7 mei, 09.30 uur,

Basisschool t Palet, Willem de Zwijgerlaan 1, Leusden

Leusden, 1 mei 2001

Wie over de tong naar binnenkruipt, komt via de mondholte en de luchtpijp terecht in een long. Daar heten Casper en zijn vriendinnetje Kyria hun bezoekers hartelijk welkom. Zij zijn de gidsen van de Luchtbus, een nieuw initiatief van het Astma Fonds. De bus rijdt vanaf mei 2001 gedurende 3 jaar langs groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Nederland.

In Nederland heeft 1 op de 10 kinderen last van astma. Dit brengt vaak belemmeringen met zich mee. Zo kunnen ze soms niet goed opletten in de klas, omdat ze s nachts niet hebben geslapen vanwege benauwdheid, kunnen ze niet bij vriendjes spelen die een huisdier hebben of gaat het schoolkamp aan hun neus voorbij omdat er in een stoffige omgeving wordt overnacht. Klasgenootjes, maar soms ook onderwijzers, zien deze belemmeringen niet of begrijpen ze niet altijd, waardoor kinderen met astma niet snel voor hun ziekte uit durven komen. Juist om dit begrip bij de genoemde groepen te verbeteren en de ziekte op dit vlak draaglijker te maken heeft het Astma Fonds een driejarig project opgestart. Daarin staat de Luchtbus centraal.

Op maandag 7 mei bezoekt het Astma Fonds de eerste basisschool, waarvan de leerlingen en onderwijzers kennis kunnen maken met de Luchtbus. Zo ontdekken ook zij op speelse wijze tegen welke problemen kinderen met astma aanlopen. Het gaat dan om zaken waar kinderen zonder astma niet eens bij stilstaan, zoals het inpakken van je sporttas.

Geachte redactie,

Hierbij nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij het eerste bezoek aan de luchtbus door groep 6, 7 en 8 van basisschool Palet uit Leusden. U kunt in de bus kennismaken met de wijze waarop de kenmerken van astma op speelse wijze worden duidelijk gemaakt.

Voorafgaand zal de directeur van het Astma Fonds, Jos Zoun, een toelichting geven op het thema Kinderen met Astma en op de voor het Astma Fonds kosteloze totstandkoming van de Luchtbus. Franka Brullemans, voorlichtster van de Astma Fonds, vertelt over het idee achter de Luchtbus, het doel ervan, wat er te zien is en waarom voor die elementen is gekozen. Na afloop wordt u ruimschoots in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en kunt u groepsgewijs met de kinderen en onderwijzers een bezoek brengen aan de bus.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur Ontvangst

09.30 uur Aanvang programma:


- toelichting Jos Zoun


- toelichting Franka Brullemans

09.45 uur Vragenronde

10.0 Bezoek Luchtbus door groep 6, 7 en 8

(in groepjes van 5 personen)

12.00 Einde programma

Wij stellen het op prijs indien u uw komst via de bijgevoegde antwoordfax aankondigt.

////

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie