Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HygiËne op Rotterdamse vrijmarkt slecht

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Keuringsdienst van Waren
Zoek soortgelijke berichten
Keuringsdienst van Waren

HYGIËNE OP ROTTERDAMSE VRIJMARKT SLECHT

Datum: 1-5-01

De Keuringsdienst van Waren heeft gisteren weer op grote schaal de voedselveiligheid op vrijmarkten gecontroleerd. In Rotterdam bleek de hygiëne slecht. De Keuringsdienst heeft hier bij 92 inspecties maar liefst 34 processen verbaal uitgedeeld en 24 maal waarschuwend opgetreden. Het grootste deel van de processen verbaal en de waarschuwingen ging naar particuliere verkopers. Alle genomen maatregelen betroffen het niet goed gekoeld bewaren van voedsel of het niet goed afschermen van de etenswaren.

In Amsterdam was volgens de controleurs van de Keuringsdienst van Waren de situatie een stuk verbeterd ten opzichte van een aantal jaren geleden, toen er nog particulieren werden toegelaten. Er werden 17 waarschuwingen gegeven en 9 kg vlees en 9 kg vis verwijderd.

In Utrecht werden 18 waarschuwingen uitgedeeld. Bovendien werden o.a. 600 bekers yoghurt, 200 kg vlees en 6 kratten belegde broodjes op last van de Keuringsdienst van Waren door de ondernemers verwijderd.

In Groningen werd voor het eerst een vrijmarkt gehouden. Bij de voorbereidingen hiervan zijn door de Keuringsdienst van Waren en gemeente "spelregels" vastgesteld en bekend gemaakt. Op de vrijmarkt was duidelijk te merken dat dit een goed effect heeft gehad op de hygiëne.

De hygiëne was beter op vrijmarkten waar alleen door vergunningshouders verkocht mocht worden. In plaatsen waar de gemeente de Keuringsdienst van Waren bij de voorbereidingen van de markt betrok, was de hygiëne vaak ook beter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie