Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming nieuwbouw brede school Hoedekenskerke

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Heinkenszand, 1 mei 2001

Overeenstemming nieuwbouw brede school Hoedekenskerke

Het schoolbestuur van de Regenboog te Hoedekenskerke en de gemeente Borsele zijn overeengekomen om nabij dorpshuis de Griend, centraal in het dorp, een concept van de Brede School te realiseren. In combinatie met de school is een peuterspeelzaal voorzien.

De nieuwbouw zal los van de Griend gerealiseerd worden. Afgesproken is dat verdiepingsbouw niet meer aan de orde is. Het college heeft zich akkoord verklaard te starten met de architect die de voorkeur heeft van het schoolbestuur. Centrale doelstelling van het college van Borsele is koppeling van voorzieningen op een centrale plaats in het dorp Hoedekenskerke te bewerkstelligen.

Overleg van/met o.a. participanten, schoolbestuur, speeltuinvereniging, peuterspeelzaal en het stichtingsbestuur De Griend zal op korte termijn worden opgestart.

De Brede School past in de visie van de gemeenteraad om de leefbaarheid en voorzieningen in de kleine kernen in stand te houden en zelfs te versterken. Om de Brede School te kunnen realiseren is de grondopbrengst van de huidige locatie aan de Vinningestraat noodzakelijk. Op deze plek is op termijn woningbouw voorzien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie