Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: onder invloed

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 1-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 15.50 uur) Dinsdag, 1 mei 2001.

Maastricht, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Een 31 jarige automobilist woonachtig in het Belgische Luik is dinsdagmorgen 1 mei 2001 op de autosnelweg A-79 ter hoogte van de afslag Valkenburg met zijn auto tegen de vangrail gereden. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
De automobilist uit Luik reed omstreeks 04.00 uur als spookrijder de oprit van de autosnelweg Maastricht-Heerlen op ter hoogte van Valkenburg. De automobilist is daar over een afstand van 400 meter meerdere malen tegen de vangrail gereden waarbij zijn auto zwaar werd beschadigd. In de drassige grond kwam de auto vervolgens tot stilstand en kon geen meter meer rijden. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van het eenzijde verkeersongeval het gebruik van alcohol vast nadat deze een alcoholblaastest moet afleggen. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Deze analyse wees een alcoholpromillage uit van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Luik werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De automobilist verkeerde in de veronderstelling dat hij op de autosnelweg Eindhoven-Maastricht had gereden. Hij wist zich niet te herinneren hoe hij op de plaats van de aanrijding terecht was gekomen en hoe de aanrijding had plaatsgevonden.

Maastricht, grillroom/friture overvallen:
Dinsdagmorgen 1 mei 2001 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een grillroom/friture gevestigd aan de Boschstraat te Maastricht. De overvaller maakte de dagopbrengst buit bestaande uit enkele duizenden guldens. De overvaller is onbekend gebleven.
Omstreek 02.00 uur kwam een gemaskerde man de grillroom aan de Boschstraat binnen. Met een vuurwapen bedreigde hij het personeelslid en de enige aanwezige klant die hij dwong op de grond te gaan liggen. De overvaller deed daarna een greep in de kassa waaruit hij de dagopbrengst wegnam. Geschat wordt dat enkele duizenden guldens zijn ontvreemd. Tijdens de overval heeft een kompaan voor de deur op de uitkijk gestaan. Na de overval zijn beiden in de richting van Achter de Barakken weggevlucht. De eigenaar van de grillroom heeft nog een achtervolging ingezet maar raakte deze bij Bogaardenstraat kwijt. Hij heeft van de overval bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, straatroof:
Een 25 jarige inwoonster van Maastricht is maandagavond 30 april 2001 op het Vrijthof het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer liep tijdens de Koninginnedagevenementen omstreeks 20.00 uur te wandelen over het Vrijthof samen met vrienden en een kind in een kinderwagen. Toen het kind in de kinderwagen even de aandacht vroeg bukte het slachtoffer zich naar het kind toe. Op dat moment sloeg een straatrover zijn slag. Hij griste de tas die het slachtoffer over haar schouder droeg weg en ging er meteen als een haas vandoor. Nog voor het slachtoffer kon reageren was de tasjesrover al tussen de mensen verdwenen. Hij maakte de tas buit waarin een beurs met fl. 50,- aanwezig was, alsmede een GSM en een bankpasje. Het slachtoffer deed kort daarna aangifte bij de politie.

Valkenburg, inbraak in sportkantines:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in beide aan de Krommesteeg in Valkenburg gelegen sportkantines van de voetbalvereniging Iason en de tennisvereniging Iason. De inbraak werd maandagmorgen omstreeks 10.00 uur ontdekt nadat een lid van de voetbalvereniging een opengebroken bovenlicht van de kantine aantrof. Hierdoor kon de inbreker in het gebouw geraken waarna uit het keukengedeelte frisdranken, snoep en snacks uit de diepvries werden weggenomen. Ook een aantal cds verwisselde van eigenaar. Een tafelvoetbalspel werd opengebroken en het daarin aanwezig geld van slechts enkele gulden werd weggenomen.
Ook bij de buren, de tennisvereniging, bleek ingebroken te zijn. Hier werd een draadglasruit ingeschopt waardoor de inbreker de toegang tot de kantine van de tennisvereniging kreeg. Uit een kastje werd een geldbedrag van enkele guldens ontvreemd.

Valkenburg; Bumperkleven
Een 38-jarige vrouw uit Ulestraten heeft bij de politie aangifte gedaan van agressief verkeersgedrag door een tot nu toe onbekende automobilist. De vrouw reed vanmorgen omstreeks 11.00 uur in haar grijze Opel Kadett op de autosnelweg A-79 ter hoogte van Valkenburg a/d Geul in de richting van Meerssen toen een onbekende automobilist (circa 25 tot 30 jaar, gekleed in een grijze sweater) in een zwart, kleiner model auto (met vermoedelijk Belgische nummerplaat) kort achter haar auto reed en haar in haar auto als het ware opduwt. Daarbij tikte de automobilist met zijn auto herhaaldelijk tegen de achterzijde van haar auto. Op een gegeven moment zelfs zodanig dat het slachtoffer glasgerinkel hoort en zij dan ook op de vluchtstrook stopt. Omdat ook de bestuurder van de kleine zwarte auto stopt raakt het slachtoffer in paniek, sluit de portieren af en rijdt er vervolgens snel vandoor. De auto van het slachtoffer is aan de achterzijde licht beschadigd, echter de achterlampen zijn niet beschadigd. Vermoedelijk dat het glasgerinkel dan ook van de kleine zwarte auto afkomstig moet zijn geweest. De politie die een onderzoek instelt is op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie in Valkenburg a/d Geul, telefoon 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie