Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Topdrukte bij Gewild Wonen in Almere

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Almere, 1 mei 2001

Acht casco's woonarken binnengevaren bij Gewild Wonen

Topdrukte bij Gewild Wonen Almere

Het bouwterrein van Gewild Wonen in Almere heeft een spectaculaire drukte bereikt.
Zeventien aannemers werken tegelijk aan een kleine 600 woningen, die wind- en waterdicht moeten zijn voor de expositie in september 2001. Daarnaast wordt volop gewerkt aan de bruggen in het gebied en wordt het uitgraven van de waterlopen voorbereid. Normaal gesproken werken drie à vier aannemers gelijktijdig in een gebied van deze omvang.

Op vrijdag 27 april jongstleden zijn acht casco's van woonarken binnengevaren in de Eilandenbuurt in Almere. De arken van ontwikkelaar Proper Stok zijn onderdeel van het bijzondere woningbouwproject Gewild Wonen. De woonarken zijn geleverd met een zogenaamde 'starttoren' van drie lagen van circa 3 x 5 m. Deze is kant en klaar met kitchenette, badkamer, zithoek, slaapvertrek en berging voor gereedschap en bouwmaterialen. De kopers bouwen zelf de arken af. Voor het binnenvaren van de woonarken is het waterpeil in de Lage Vaart tijdelijk verhoogd met 20 cm.

De Bouwexpo Almere 2001 'Gewild Wonen' vindt plaats van 13 tot 23 september. Vijftien ontwikkelaars bouwen bouwpakketten naar wens van de toekomstige koper of huurder. Tijdens de buitenexpositie kunnen geïnteresseerden dan de resultaten van deze nieuwe werkwijze binnen en buiten de woningen zien. Almere is de eerste gemeente in Nederland waar een dergelijk project op deze wijze en schaal plaatsvindt. De aanpak kreeg daarom in 2000 de Nationale Bouwprijs van de vakjury van de BouwRai.De woonarken van Proper Stok zijn ontworpen door Architektenburo Verheijen/Verkoren/de Haan B.V. De woningen die te zien zijn op de > bijgevoegde foto's zijn ontwikkeld door ABB Bouw BV en zijn een ontwerp van Laura Weeber. Fotograaf bijgevoegde foto's: Pepijn Leupen

Voor meer informatie en illustraties:
Gemeente Almere, concerncommunicatie, Anja Vonk, 036- 5399415. www.gewild-wonen.nl
(gewildwonen@club.tip.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie