Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgevers stappen uit overleg CAO Ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Werkgevers stappen uit overleg CAO Ziekenhuizen

LAD-bericht van 1 mei 2001

NVZ vereniging van ziekenhuizen startte de onderhandelingen voor een nieuwe CAO Ziekenhuizen met een voorstel tot verplichte collectieve uitbreiding van de werkweek naar 38 uur. Samen met andere voorstellen tot verslechtering onbespreekbaar volgens de werknemersorganisaties waaronder LAD/FHZ. Dus stapte NVZ uit de onderhandelingen. Met instemming van de achterban stelden de gezamenlijke werknemers- organisaties de werkgevers een ultimatum. Indien de NVZ zich niet bereid toont deze harde eis los te laten, wordt het ziekenhuispersoneel opgeroepen over te gaan tot het voeren van acties...

In ruil voor een salarisverhoging van 3,5% (over 15 maanden!) en een eindejaars-
uitkering van 8% eist de NVZ uitbreiding van de arbeidsduur naar 38 uur per week. Met als doel de personeelstekorten en de daaraan gekoppelde wachtlijst-
problematiek aan te pakken.
De werknemersorganisaties willen dit echter bereiken door het werken in de ziekenhuizen aantrekkelijker te maken. Door een goed sociaal beleid en betere arbeidsvoorwaarden ter bevordering van de instroom van personeel en vermindering van het personeelsverloop, het ziekteverzuim en de instroom in de WAO.

Werknemers betalen zelf!
Het bezwaar van de werknemersorganisaties tegen de 38-urige werkweek is vooral dat het ziekenhuispersoneel deze verplichte uitbreiding van de arbeidsduur zelf moet betalen.
Het salaris wordt namelijk niet aangepast aan deze gewijzigde arbeidsduur waardoor het uurloon met ongeveer 5,5% daalt. Met negatieve gevolgen voor de hoogte van de onregel matigheidstoeslag en overwerkvergoeding. De door de NVZ voorgestelde salarisverhoging en eindejaarsuitkering worden hierdoor grotendeels teniet gedaan. Onaanvaardbaar!

Ultimatum: acties als noodrem
Het opstappen van NVZ uit het CAO-overleg liet de werknemersorganisaties geen andere keus. Tijdens regionale ledenraadplegingen en een landelijke bijeenkomst van kaderleden op dinsdag 24 april werd duidelijk dat het ziekenhuispersoneel niet wil toegeven aan deze starre houding van hun werkgever. Onder het motto "Niet langer werken, wel beter belonen!" werd besloten de NVZ een ultimatum te stellen. De eisen aan werknemerszijde zijn daarbij 4% salarisverhoging bij een (ongewijzigde) arbeidsduur van 36 uur, 2,5% meer eindejaarsuitkering, extra kinderopvang en betere opleidings- en loopbaanmogelijkheden.
Indien de NVZ voor 2 mei 10.00 uur niet duidelijk maakt zich te willen inzetten voor een akkoord over de nieuwe CAO Ziekenhuizen, volgen vanaf 7 mei acties in de ziekenhuizen.

Oproep LAD-leden
De LAD-leden in deze sector ontvingen al een oproep om achter deze acties te gaan staan. De uitgangspunten en regels staan in het "Actiedraaiboek CAO Ziekenhuizen". U kunt dit downloaden onderaan deze pagina. Ook kunt u een exemplaar opvragen bij het landelijk actiecentrum FHZ/LAD, (030) 282 33 35 of 282 33 68.

Download actiedraaiboek CAO Ziekenhuizen (Word-formaat)

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : Circulaire: Positie LAD-leden bij acties LHV

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie