Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: grote rellen op Koninginnedag

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Hevige rellen Koninginnedag

1-5-2001. Naar schatting 700.000 mensen vierden gisteren in Amsterdam Koninginnedag. Vrijwel de hele dag bleef de stemming goed, tot s middags bleek dat het treinverkeer plat lag. Rond het Centraal Station kwam het tot rellen. De Mobiele Eenheid - versterkt met honderd politiemensen van buiten de regio - voerde charges uit en gebruikte traangas om de menigte die het station binnenwilde op afstand te houden. Rond het Stationseiland werden abris vernield en reclameborden en ruiten ingegooid. Vijfentwintig relschoppers werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Acht collegas raakten (licht) gewond. Pas ver na middernacht kwam het treinverkeer weer enigszins op gang, waarna het rond het CS rustiger werd.

Meer lezen...Rechts voorrang
11-4-2001. Vanaf 1 mei moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat. Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier.Dakbedekking gestolen

1-5-2001. Gisteravond heeft de politie twee mannen aangehouden in verband met diefstal van rollen dakbedekking bij het Rietlandenpark. De verdachten zijn 30 en 35 jaar oud. De politie rukte uit na de melding van diefstal van dakbedekkingmaterialen vanaf een bouwlocatie. De verdachten werden in de buurt aangetroffen. Ze reden in een auto en hadden een aantal gloednieuwe rollen dakbedekking bij zich.

BMW uit de bocht

1-5-2001. Op de Meerkerkdreef vloog gisteren tegen middernacht een BMW uit de bocht. De boom waarop de auto botste knapte af. De 32-jarige bestuurder verloor waarschijnlijk als gevolg van drankgebruik de macht over het stuur. Tijdens een alcoholtest kwam een score van 1.1. promille uit de bus. De passagier die in de auto zat, liep onder andere een gebroken arm op. Hij werd ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.Zwaargewond na steekpartij

1-5-2001. Vannacht is een 19-jarige man gearresteerd die ervan wordt verdacht de 33-jarige vriend van zijn ex-vriendin te hebben neergestoken. Het slachtoffer liep diverse messteken op en is in een ziekenhuis opgenomen. Hij ligt op de intensive care en zou inmiddels buiten levensgevaar zijn. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en poging doodslag c.q. moord. Het steekincident gebeurde kort na middernacht in de Admiralenbuurt. De zaak escaleerde toen het slachtoffer uit zijn auto stapte. Na het steekincident stapte de verdachte in zijn eigen auto en ging er tussenuit. Hij werd later in de nacht aangehouden in zijn woning in Haarlem.

Nieuwe vacatures bij ons korps
De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe collega's voor het Regionaal Service Centrum, die mensen telefonisch te woord staan die om wat voor reden dan ook de politie bellen. Lees meer over deze functie.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Dossier
Principeakkoord politie-CAO, een overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit de CAO.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie