Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Over-Betuwe: aanhoudingen na baldadigheid

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe

Dinsdag, 1 mei 2001

Drie aanhoudingen wegens baldadigheid

In de nacht van 30 april op 1 mei zijn in totaal drie jongeren aangehouden en geverbaliseerd wegens baldadigheid. Op het station in Elst werden een 16-jarige en 17-jarige jongen uit Elst aangehouden omdat zij een fiets die daar stond op het dak van de fietsenstalling hadden gegooid. Op de Kruisakkers in Elst werd een 22-jarige man uit Valburg aangehouden wegens het omtrappen van borden. De drie hebben een geldboete gekregen en zijn vervolgens heengezonden.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 april heeft de politie een automobilist in Huissen gecontroleerd. Inwoners hadden de bestuurder, een 29-jarige man uit Nijmegen, op een gevaarlijke manier in het centrum van Huissen zien rijden. Bij een ademanalyse bleek, dat de man een hoeveelheid alcohol in zijn uitgeademde lucht had van 745 ug/l. Dit is meer dan drie maal de toegestane hoeveelheid van 220. De politie heeft de personenauto in beslag genomen en het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden wegens bedreiging

Op maandag 30 april omstreeks 19.00 uur heeft de politie een 39-jarige man in Gendt aangehouden. De man had volgens een 26-jarige vrouw uit Kleef (Duitsland) onder bedreiging van een vuurwapen geld van haar afhandig gemaakt. Dit gebeurde in de woning van de man, waar de vrouw op bezoek was. De man is door de politie ingesloten. De woning werd doorzocht; er werd echter geen vuurwapen meer aangetroffen. De man blijft ter beschikking van justitie omdat hij tengevolge van een eerder vonnis nog een hechtenis van 56 dagen uit moet zitten.

Jongen loopt dronken over spoor in Elst

In de nacht van 30 april op 1 mei is omstreeks 1.45 uur een 18-jarige jongen uit Elst aangehouden. De jongen liep dronken over het spoor bij het station in Elst, waardoor een uiteraard zeer gevaarlijke situatie ontstond. Treinen werden ingeseind en hebben als gevolg van de kapriolen van de jongen vertragingen opgelopen. De jongen is ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie