Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanwijzing voorrangswegen per 1 mei te Leusden

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

aanwijzing voorrangswegen

Vanaf 1 mei 2001 krijgen alle bestuurders van rechts voorrang. Deze nieuwe verkeersregel is vooral van belang voor (brom)fietsers en geldt alleen op kruispunten en aansluitingen waar geen verkeersborden staan die de voorrangsregeling aangeven. Op de bestaande voorrangswegen in de gemeente Leusden blijft de situatie zoals die is. De nieuwe regel geldt ook niet voor de Vlietsingel, Flankement, Ruigevelddreef, Torenakkerweg en Plesmanstraat. Burgemeester en wethouders hebben besloten deze drukke ontsluitingswegen aan te wijzen als voorrangsweg in het belang van de veiligheid van fietsers.

Op zojuist genoemde ontsluitingswegen (max. 50 km/u) heeft snelverkeer dat van rechts komt nu nog voorrang. Wanneer hier geen verkeersborden worden geplaatst en de huidige situatie blijft voortbestaan zouden ook de (brom)fietsers hier met ingang van 1 mei 2001 voorrang krijgen. In deze situatie bestaat de kans dat een autobestuurder, met name een snelheidsovertreder, de van rechts komende fietser over het hoofd ziet. Duidelijk is dat bij een botsing tussen een auto en een fietser de laatste er meestal het slechtst van af komt. Veiligheidshalve adviseren deskundigen, na onderzoek, de (brom)fietsers, maar ook het overige verkeer dat deze ontsluitingswegen nadert geen voorrang te verlenen.

bezwaar

Het verkeersbesluit ligt in het gemeentehuis ter inzage (op de afdeling CBW).

Als u van mening bent door dit besluit rechtstreeks in uw belangen te zijn getroffen kunt u hiertegen, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leusden.

Voorts bestaat de mogelijkheid om bij de President van de Arrondissementsrechtbank (sector bestuursrecht) een verzoek in te dienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek wordt alleen in behandeling genomen wanneer u daarvoor of gelijktijdig een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Het adres van de Arrondissementsrechtbank is Postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie