Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Vollenhoven ontvangt eerste vernieuwde Kastelengids

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


01/05/01 Mr. Pieter van Vollenhoven ontvangt eerste exemplaar vernieuwde Kastelengids

Mr. Pieter van Vollenhoven neemt als voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds op 1 mei a.s. op Paleis Het Loo te Apeldoorn het eerste exemplaar in ontvangst van de Nederlandse Kastelengids 2001. Deze gids is een uitgave van de Nederlandse Kastelenstichting, een organisatie die zich al sinds 1945 inzet voor de bevordering van het behoud van de Nederlandse kastelen en historische buitenplaatsen, kasteelruïnes, ondergrondse kasteelresten en de directe omgeving daarvan.

De nieuwe gids geeft - in kleur - uitgebreide informatie over 118 kasteelmusea, kasteelhotels en -restaurants, kasteel- en landgoedcampings.

Mr. Pieter van Vollenhoven heeft grote waardering voor het feit dat particulieren bereid zijn zich in te zetten voor het behoud van kastelen en buitenplaatsen. De overheid heeft pas vanaf de jaren zestig monumenten daadwerkelijk beschermd. Doordat het rijk ging meebetalen ontstond in feite een vroege vorm van publiek-private samenwerking. Zonder de inzet van particulieren zou volgens de heer Van Vollenhoven veel moois verdwenen zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie