Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal passagiers stadsbus Apeldoorn boven verwachting

Datum nieuwsfeit: 01-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Aantal passagiers stadsbus boven verwachting

Het experiment voordeling openbaar vervoer dat 1 mei 2001 van start is gegaan, loopt voorspoedig. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van de stadsbus ligt hoger dan was berekend. Het experiment houdt in dat passagiers iedere dag voor een gulden met de bus kunnen reizen. Het voordelige tarief experiment duurt tot 31 december 2002.

Volgens verkoopcijfers van conneXXion ligt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de Stadsbus Plus in Apeldoorn hoger dan verwacht. De prognose opgesteld door het adviesbureau in verkeers- en vervoersprojecten Keypoint Consultancy was voor de maanden mei, juni en juli: 110.990, 114.135 en 106.233 personen. Na invoering op 1 mei blijkt dat in mei 103.639, in juni 119.344 en in juli 121.047 personen van de stadsbus gebruik gemaakt hebben. Dit is een stijging van 7%, 22% en 33%. In oktober zal een onderzoek plaatsvinden waarbij gezocht wordt naar de oorzaken van de toename.

Vanaf 3 september 2001 rijdt de stadsbus in de spitsuren ieder kwartier naar alle wijken. De gemeente hoopt met deze frequentieverhoging de stijging voort te zetten. Daarnaast hoopt de gemeente dat hiermee de stadsbus aantrekkelijker wordt voor het woon-werkverkeer.

In totaal investeert de gemeente zes miljoen in het anderhalf jaar durende vervoersexperiment. De gemeente hoopt vroeg of laat ook rijks- en provinciale financiële middelen te krijgen zodat ook de bewoners van de dorpen mee kunnen profiteren. Het bestuur heeft plannen om de Apeldoornse Taxibus open te stellen voor alle reizigers zodat het voordelige tarief mogelijk ook kan gelden voor alle inwoners van de gemeente. Op dit moment wordt de Taxibus alleen ingezet voor ouderen en mensen die vallen onder de Wet Voorzieningen Gehandicapten.

Vanaf 1991 hebben veel inwoners met het Apeldoornse Piekkaartje kennis kunnen maken met het voordelige retourkaartje op de centrumkoopavonden, de zaterdagen en de koopzondagen. Gezien het aantal reizigers dat gebruik maakte van het piektarief, heeft het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad besloten dat per 1 mei, reizigers iedere dag voor een gulden gebruik kunnen maken van de stadsbus. Na de jaarwisseling gaat het retourtje een jaar lang een euro kosten.

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie