Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autodiefstallen en diefstallen uit woningen Drenthe opgelost

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Auto diefstallen en diefstallen uit woningen opgelost 16:57 woensdag 2 mei 2001

Martin Panman 06-51611628

RODEN De politie van Roden heeft de vorige maand een verdachte aangehouden ter zake diefstal van autos en diefstal uit woningen. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte van december vorig jaar tot begin april meer dan 10 autos had gestolen en had ingebroken in een aantal garages en goederen gestolen had uit woningen. De zaak kwam aan het rollen toen begin april een 24 jarige bestuurder van een personenauto tijdens een alcoholcontrole werd aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man, afkomstig uit Nietap werd overgebracht naar het politiebureau om een blaasproef te ondergaan. Daarbij bleek dat hij 320 ugl blies. Daarvoor kreeg hij een boete opgelegd. Bij verder onderzoek bleek dat de auto waarin hij reed, was gestolen in Nieuw Roden. Uit het onderzoek bleek tevens dat de auto was gestolen door de 21 jarige broer van de verdachte, woonachtig in Haren . Deze man zat als passagier in de auto. Hij werd hierop gearresteerd. Uit het onderzoek, dat onlangs werd afgerond, bleek dat de verdachte zijn misdrijven had gepleegd in Roden, Nietap, Haren en Leek. In de loop van het onderzoek werd ook een 21 jarige heler, woonachtig in Roden aangehouden.
De verdachte is vorig jaar voor soortgelijke feiten aangehouden en veroordeeld. In november vorig jaar kwam hij vrij. De verdachte zit nog vast.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie