Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier nieuwe opleidingen bij Hogeschool IJsselland

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hogeschool IJsselland
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool IJsselland


Deventer, 2 mei 2001

VIER NIEUWE OPLEIDINGEN BIJ IJSELLAND

Saxion Hogeschool IJselland in Deventer gaat met ingang van het cursusjaar 2002-2003 de volgende vier nieuwe opleidingen verzorgen: International Business en Management Studie (IBMS), Accountancy, Vastgoedmanagement en Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO)

Deze aanvulling op het IJselland-aanbod van opleidingen is het gevolg van een positief advies dat de Adviescommissie Onderwijsaanbod (ACO)aan de minister uitgebracht heeft. Voordat het zover was heeft IJselland zowel regionaal als landelijk haar aanvraag afgestemd met andere betrokken hogescholen. Nadat bij die landelijke afstemming enkele hogescholen bij sommige aanvragen van IJselland bezwaren gemaakt hadden, komt de commissie nu met een voor IJselland positief advies.
De ACO constateert met betrekking tot alle aangevraagde opleidingen o.a. dat ' de aansluiting bij het landelijk beroepsprofiel en de aanwezigheid van expertise mede garant zijn voor de kwaliteit van de voorgenomen opleiding.'
Met betrekking tot de opleiding Vastgoedmanagement spreekt de commissie o.a. waardering uit voor 'de wijze waarop u de arbeidsmarkt verkend en geanalyseerd heeft en heeft vertaald in een globale opzet van een curriculum'.
In de wervingscampagne voor het jaar cursusjaar 2002-2003, die start met een Open Dag in november a.s. zal IJselland de opleidingen nadrukkelijk en uitgebreid onder de aandacht van potentiele studenten brengen.

Nadere informatie over dit persbericht:
Hogeschool IJselland BBZ/Communicatie
dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (hans.rombouts@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie