Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hunter Douglas e-marktplaats voor interieurstoffen

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Magnus Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Magnus Holding NV

Magnus MC helpt Hunter Douglas bij realisatie e-marktplaats voor interieurstoffen

Naarden, 1 mei 2001 - Hunter Douglas, marktleider op het gebied van raambekledingsproducten en belangrijk producent van bouwproducten, lanceerde deze week in de VS Tapestria.com, de eerste internationale internetmarktplaats voor interieurstoffen. Tapestria.com stroomlijnt het distributieproces naar de detailhandel en zorgt dat woonwinkels snel, efficiënt en direct decoratiestoffen kunnen kopen, tegen concurrerende prijzen. De investering in deze business-to-business marktplaats bedraagt ongeveer 25 miljoen US dollar. Magnus Management Consultants verzorgde het projectmanagement, het ontwerp van de bedrijfsprocessen en de integratie met de externe partijen.

Een geavanceerd, nieuw type marktplaats
De algemene leiding van Tapestria is in handen van David Sonnenberg, voormalig Managing Director van Hunter Douglas Europa. 'Tapestria is een nieuw type internetmarktplaats, die functioneert als een mix tussen een internetgroothandel en een internetmarktplaats. Tapestria beheert marketing en distributie, terwijl de fabrikanten verantwoordelijk zijn voor prijsbeleid en voorraadbeheer. Alle partijen profiteren van het gecombineerd gebruik van een geavanceerde operationele infrastructuur. Het resultaat is één van de eerste internationale business-to-business markten met volledig geïntegreerde logistieke afhandeling, die zowel aanbieders als afnemers volledige orderafhandeling over het internet biedt (end-to-end e-fulfillment). De service levert naar verwachting belangrijke prijsvoordelen op, vergeleken met de traditionele groothandel. Om ons te verzekeren van een goede 'fulfillment' operatie hebben we Magnus ingeschakeld. We wisten uit ervaring dat dit bedrijf erg goed in staat is om business ideeën te vertalen naar werkende oplossingen.'

Win-win situatie
Volgens Jurriaan Pröpper, eBusiness Director bij Magnus, kan Tapestria zeker tot de kleine groep winnaars onder de marktplaatsen behoren. 'Tapestria.com is uniek en biedt dit marktsegment een enorme structurele verbetering van de supplychain. Het bereikt een forse, wereldwijde groep klanten. Bij introductie ervan krijgen interieurspecialisten rechtstreeks toegang tot de stoffen van meer dan 40 vooraanstaande Europese fabrikanten. Hunter Douglas is erin geslaagd deze verschillende belanghebbenden samen te brengen en voor alle partijen een 'win-win' situatie te creëren. Daarnaast biedt Tapestria.com een complete, schaalbare functionaliteit die garant staat voor een hoog prestatieniveau, ook bij een snelgroeiend aantal afnemers en aanbieders.'

Hunter Douglas
Hunter Douglas is wereldwijd marktleider op het gebied van raambekleding en een belangrijk producent van bouwproducten. Het hoofdkantoor van Hunter Douglas is gevestigd in Rotterdam, met een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De Groep omvat 145 ondernemingen met 62 fabrieken en 83 assemblagebedrijven, alsmede marketingorganisaties in meer dan 80 landen. Hunter Douglas heeft circa 15.000 werknemers en de omzet bedroeg in 2000 EUR 1.7 miljard. Meer informatie is beschikbaar via www.hunterdouglas.com.

Magnus
Magnus assisteert ondernemingen in de industrie- en handelssector bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van nieuwe IT-oplossingen. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt momenteel zo'n 500 werknemers. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en heeft sinds 1998 een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie:
Magnus Europa
Ginny Eysma
Communications Manager
Telefoon: (035) 699 60 60
E-mail: (g.eysma@magnus.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie