Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Martinair lijdt nlg 92 miljoen verlies in 2000

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Martinair

MARTINAIR LIJDT NLG 92 MILJOEN VERLIES IN 2000

SCHIPHOL, 2 mei 2001 - Martinair Holland N.V. heeft heden de definitieve cijfers over het jaar 2000 gepubliceerd. Het door vooral extreem hoge kerosineprijzen en de hoge dollar veroorzaakte verlies na belasting is bij een omzet van dfl. 1.942 mln uitgekomen op dfl. 92 mln (voor belastingen dfl. 157 mln).

Martinair is door de hevige concurrentie op de Cargo- maar vooral op de Passagemarkt niet in staat geweest de met name variabele kostenstijgingen in voldoende mate door te berekenen in de verkoopprijzen.
Martinair kende in 2000 geen bijzondere resultaten van betekenis. Over 2001 verwacht Martinair een fors beter resultaat op grond van doorgevoerde prijsverhogingen en een kostenbesparingsprogramma, gekoppeld aan een gewijzigde vlootinzet.

Over de eerste vier maanden is een resultaatverbetering ingezet maar t.o.v. het begrote resultaat is nog een lichte achterstand gerealiseerd.

Martinair streeft naar een break-even resultaat voor 2001, maar kan hierover geen voorspelling doen gezien de zeer onzekere vooruitzichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie