Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalbericht CSS Holding

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CSS Holding
Zoek soortgelijke berichten
CSS Holding

Bijgaand een persbericht is heden, tijdens beurs, aan de pers verspreid.

Persbericht

EERSTE KWARTAAL CSS CONFORM VERWACHTINGEN ONDANKS MOEILIJKE ICT MARKT

DEN BOSCH Voor IT en Telecom dienstverlener Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS) is het eerste kwartaal van 2001 conform de verwachtingen van de directie bevredigend verlopen. Ondanks een aarzelende ICT markt handhaaft CSS vooralsnog haar eerder uitgesproken verwachting voor 2001 (15 tot 25% winst per aandeel stijging). Dit heeft de directie vandaag bekendgemaakt in de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in Amsterdam.

CSS heeft een bevredigend eerste kwartaal achter de rug. Dankzij grote inspanningen kon de onderneming wederom belangrijke voortgang boeken in de realisatie van haar strategie. De samenwerking met grote technologiepartners is verder verbreed en geïntensiveerd. Op basis van de huidige signalen voorziet CSS een verbetering van de ICT markt ten opzichte van vorig jaar. Het realiseren van de uitgesproken verwachtingen zal echter mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de ICT markt gedurende de rest van het jaar.

CSS Solutions (ontwikkeling, implementatie en beheer van logistieke en financiële softwareoplossingen van Enterprise Resource Planning (ERP) software) kent een aantrekkende ERP markt, hetgeen leidt tot een betere verkoop van nieuwe licenties. Daarnaast is een grotere bewustwording merkbaar voor een spoedige applicatie conversie voor de EURO, hetgeen resulteert in betere bezettingsgraden voor consultants.

Bij de business unit Professional Resources (detachering van automatiseringspersoneel) heeft de strategie om met belangrijke afnemers te komen tot zgn. preferred supplier overeenkomsten, geleid tot een toename van het aantal vaste medewerkers. Ondanks de aarzelende start van dit jaar hebben bezettingsgraden zich positief ontwikkeld .

De gang van zaken binnen CSS Telecom (levering en implementatie van geïntegreerde telecommunicatie oplossingen) ontwikkelde zich gunstig, met name door de aanhoudend vraag naar telecom oplossingen. Verder stond het eerste kwartaal in het teken van een verdere uitbouw en integratie van de vorig jaar geacquireerde ondernemingen. Per 23 april 2001 zijn drie ondernemingen van Landis overgenomen. Daarmee is de regionale aanwezigheid van CSS Telecom in Zuidwest en Oost Nederland versterkt. Tevens is in het eerste kwartaal IBS, een onderneming actief op het gebied van bancaire telecommunicatie oplossingen overgenomen.

De margeontwikkeling voor hard- en softwareproducten blijft vooralsnog moeilijk binnen de business unit System Integration (infrastructurele ICT- en applicatie- oplossingen). Vanuit strategie naar meer nadruk op service gerichte activiteiten vindt er binnen deze business unit een vergaande specialisatie plaats op het gebied van Storage Solutions, Thin Client Solutions, Connectivity en Software Development.

CSS zal de halfjaarcijfers op 28 augustus 2001 nabeurs publiceren.

Den Bosch, 2 mei 2001
De Directie

Voor meer informatie:
Computer Services Solutions Holding N.V.
Jan Vlasveld, directievoorzitter
Tel: 073-6441900
www.css.nl

Profiel CSS
CSS is een ICT-serviceprovider in de Benelux met een vooraanstaande positie in ICT-oplossingen. CSS richt zich op zowel duizenden kleine en middelgrote organisaties, als op een toenemend aantal grote corporate accounts in de sectoren Telecom, Finance, Gezondheidszorg en Overheid.

CSS heeft een omzetniveau van EUR 200 miljoen en biedt via 24 vestigingen in Nederland en België met inmiddels ruim 2.200 medewerkers aan in totaal meer dan 27.000 afnemers een breed pakket diensten (advies, implementatie, en beheer) en systemen (software en hardware) aan gebruikers van ICT. Het merendeel van de commodity hardware verkoop, gekenmerkt door lage marges, is verzelfstandigd in de virtuele marktplaats ATCOSTPLUS. Tot de door CSS vertegenwoordigde leveranciers behoren vooraanstaande wereldspelers als Microsoft, Novell, SAP, Exact, Aremissoft (voormalig MTMS), Oracle, Compaq, IBM, Hewlett-Packard, Lotus, Cisco, Citrix, Siemens en Avaya (voorheen Lucent).

De activiteiten van de onderneming vinden plaats via vier complementaire en met elkaar samenwerkende business units: CSS Telecom, CSS System Integration, CSS Professional Resources en CSS Solutions. De consultants en engineers van CSS houden zich hoofdzakelijk bezig met het aanbieden van ICT-totaaloplossingen gebruikmakend van de kennisgebieden van haar wereldwijde technologiepartners. De activiteiten groeien momenteel snel door grote investeringen van met name grote telecom operators.

CSS behaalde in 2000 een omzet van EUR 196 miljoen. De nettowinst nam in 2000 met 40% tot EUR 19,1 miljoen. De winst per aandeel steeg met 25% tot EUR 1,05.

De aandelen CSS zijn genoteerd aan de Officiële markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie